Otkrivamo koje namirnice mogu izazvati glavobolju

Šer jede sladoled

Glavobolja je vrlo učestala kod mnogih i puno je razloga koji mogu uzrokovati glavobolju, a neki od njih su i namirnice koje konzumiramo.

Uzroci su razni od stresa, umora, lošeg vida, ali i ishrane. Ne biste verovali, ali hrana koju unosite u svoj organizam uveliko može uticati na vaše zdravlje pa i na glavobolju.

Boli li vas glava učestalo svakako obratite pažnju na svoju ishranu, a koju hranu biste trebali izbegavati saznajte u nastavku.

Sir

Sirevi sadrže tiramin odnosno aminokiseline koje su povezane s migrenama.

Čokolada

Mlečna čokolada može izazvati loš neurološki efekt.

Sladoled

Velik broj osoba, koje pate od učestalih glavobolja, je osetljivo na hladne gutljaje i zalogaje. Zato izbegavajte hladne napitke i sladoled, piše Azra.ba.

Prerađena hrana

Kobasice, salame, konzervirana hrana sadrže nitrate koji uzrokuju migrene.

Vino

Vino sadrži sulfate koji mogu biti uzrok snažnih glavobolja.

***

Bonus video: Slatka keleraba

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram