Organska ishrana iz ugla fitnes instruktora

Fitnes i ishrana 25. avg 202009:32 > 10:27
Foto: Promo

Jedna od najbitnijih stvari, kada pričamo o prirodnom imunitetu, jesu zdrava ishrana i fizička aktivnost, ističe fitnes instruktorka Jasmina Aleksandrov. Kao neko ko je konstantno aktivan, a pritom i vegan duži niz godina, ona svakodnevno vodi računa o kvalitetu namirnica koje konzumira.

Njena ishrana bazirana je na voću i povrću, ali prednost uvek daje organskim proizvodima. Pored toga što su daleko ukusniji, organski proizvodi se ne tretiraju pesticidima i ne sadrže veštačke arome i boje. Organski proizvodi daleko su bogatiji nutrijentima i imaju viši nivo antioksidanata i zato imaju pozitivna dejstva na imuni sistem i telo.

„Kako se i sama bavim spartanskim trkama, priprema za ekstremne situacije i oporavak posle istih  uvek su mi prioritet broj jedan. Na svoje telo gledam kao na najsavršeniju mašinu i ne želim da ga „trujem“ nezdravim namirnicama. S obzirom na to da živimo u svetu gde je nažalost sve manji izbor prave hrane, apsolutno biram gde i koje namirnice kupujem. Pošto imam tu sreću da živimo u kući, jedan deo dvorišta smo od skoro pretvorili u organsku baštu. Mogu slobodno da kažem da evo već dve nedelje suprug i ja skoro sve povrće za dnevne potrebe beremo baš iz naše permakulturne baštice. Pored pozitivnog uticaja na naše telo, organski uzgoj voća i povrća ima daleko manji impakt na našu planetu od konvencionalnog načina proizvodnje namirnica“, dodaje Jasmina.

Jasmina pored svežih namirnica svoj meni obogaćuje i organskim dmBio proizvodima. I sama rado ističe da joj ovi proizvodi omogućavaju da lako isplanira svaki obrok u toku dana.

5 top dmBio proizvoda fitnes instruktorke Jasmine Aleksandrov 

1. dmBio crna čokolada sa 70% kakaoa  – Tamna čokolada je odličan izvor vlakana a ujedno je bogata i antioksidantima. Odlična je kao izvor gvožđa i magnezijuma koji su neophodni posle fizičke aktivnosti.

2. dmBio tofu sa bademom i lešnikom – Tofu je odličan izvor proteina, može da se koristi u receptima na različite načine i time obogaćuje obroke visokim sadržajem proteina – naročito posle treninga.

3. dmBio pirinač sa paradajzom, povrćem i sejtanom – Ovaj instant obrok je nezamenljiv na Jasmininim avanturama „u divljini“ i u situacijama kada je u raskoraku sa vremenom.

4. dmBio Penne testenine od spelte – Speltina pasta je odličan izvor kompleksnih ugljenih hidrata i proteina koji su itekako potrebni u danima pred neku od Jasmininih ekstremnih trka, ali je i deo svakodnevne ishrane.

5. dmBio namaz od kokosa sa kakaom – S obzirom na to da je veliki ljubitelj slatkiša, ali zdravih, na Jasmininim policama se uvek nađe neki od veganskih namaza, a ovaj joj je jedan od omiljenih.

Sa preko 400 proizvoda, dmBio je privatna robna marka sa najširom ponudom organske hrane u Srbiji i nudi vam proizvode koji će oplemeniti svaki vaš obrok, pružajući vašem organizmu sve što mu je potrebno. Ovaj asortiman organske hrane koji će vam pomoći da svaki obrok obogatite organskim zalogajima, možete da pronađete u svim dm drogerijama u zemlji. Od nedavno je dmBio dostupan i na platformi Glovo pa ukoliko poželite sočne i zdrave zalogaje, dmBio namirnice stižu na vašu željenu adresu u roku od 60 minuta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram