Novi hit: Mini lubenice, stvorene za gradske porodice

male lubenice
Foto:Screenshot/Youtube/LAMI FOOD

Koliko puta se desilo da ste se odrekli lubenice jer ne možete da teglite 6, 7 kg uz stepenice do stana. Odskoro je tu sjajno rešenje – pepito lubenice.

Prošle godine dosetljivi Španci su osmislili lubenicu koju zovu i mini i pepito i kisy. Ova mini verzija lubenice teži tek 650 do 950 grama, što je čini i deset puta lakšom od uobičajenih plodova, mada neki plodovi idu i do 2 kg.

Zato su je tvorci nazvali lubenicom za pojedinačne potrošače i male porodice. Njom se lakše rukuje, možete da je ponesete na posao, može da bude užina u školi, a na sve to – kažu da je vrlo slatka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Dust Art (@reddust_1) on


Pepito lubenica ima nešto tamniju koru od one obične, meso joj je crveno i čvrsto, a vrednost na Brix skali kreće se od 10 do 11 stepeni (ima oko 106,1 do 112 g šećera po litri soka).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seonmi (@s_frommars) on


Ova mini lubenice već su osvojile svet, a mogu se naći im kod nas. Uz to, nekoliko gazdinstava u Srbiji ih čak i gaji, a u ponudi je i njihovo seme za sadnju.

Tako su pepite sve zanimljivije potrošačima, s tim što ih za sada najviše kupuju žene. Cena im je oko 150 dinara po komadu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram