Najzgodnija Brazilka trenira kao da nije s ovog sveta – nadrealno je kako izgleda sa 38 godina

Izabel Gular
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Brazilska bomba.

Manekenka Izabel Gular (38) ima nerealno telo pa se mnogi već godinama pitaju kako je to moguće. Međutim, ako skrolujete kroz njen Instagram vrlo brzo ćete videti da brazilska manekenka provodi dosta vremena u teretani kako bi oblikovala trbušnjake. Ona koristi različite vežbe a čak ima i hashtag za svoju fitnes rutinu #BodyByIza.

„Tako je zabavno vežbati sa prijateljima ili braćom. To je tako inspirativno i pokreće te. Život je deljenje! Zato sam napravila svoj Instagram nalog i hashtag #BodyByIza. Želela sam mesto gde mogu da podelim svoju rutinu vežbanja, i, što je najvažnije, želim da vidim i naučim kako i drugi to rade. Osećam zadovoljstvo znajući da mogu da motivišem i inspirišem druge i da dobijem isto zauzvrat“, izjavila je manekenka svojevremeno.

Za one kojima je teško da odu u teretanu, gledanje njenih videa može pružiti dovoljno inspiracije da se pokrenu.

„Zdravlje je jedno od najvećih blaga koje imamo u životu i oduvek mi je bilo prioritet“, objašnjava Gular.

Inače, Izabel je jednom prilikom ilustrovala koliko je posvećena treningu i objasnila da svakom svom treneru čim počnu da rade zajedno kaže da želi da je tretira kao da je sprema za Olimpijske igre.

Ovo su omiljene vežbe iz njene spartanske rutine:

Preskakanje vijače

Foto: GADE / Backgrid USA / Profimedia

Neki kažu da je skakanje dobro za razbijanje masnih ćelija, drugi kažu da je čak dobro i za vaš mozak. Preskakanje konopca ima mnogo drugih prednosti, ali je nesumnjivo odlično za sagorevanje kalorija, prenosi cosmopolitan.

TRX

Ova metoda uključuje korišćenje sopstvene telesne težine, gravitacije i trenažere za vešanje (traka koju vidite da Izabel koristi).

Kikboks

Omiljena vežba među manekenkama, kik boks podseća Izabel da „bez bola, nema dobitka“.

Osnovne vežbe

Kada nije u prilici da trenira, ne pronalazi izgovore već uzima stvar u svoje ruke.

„Često ću odraditi brzi trening u svojoj hotelskoj sobi koji se sastoji od vežbi za noge, gluteuse, trbušne mišiće i ruke sa sopstvenom telesnom težinom. Takođe, uvek imam konopac za preskakanje, medicinsku loptu koju mogu da naduvam i traku u mom koferu. Odličan je pribor za putovanja. Ako nemate teretanu na svom odredištu, nema problema!“

Vežbe inspirisane pilatesom

U slučaju da nije bilo jasno da Izabel ima super-dugo i vitko telo, trebalo bi da je vidite sa ispruženim udovima.

Trening sa tegovima

Izabel često kombinuje trening otpora i vežbe sa tegovima kako bi izgradila mišićavo telo.

Rekreativne aktivnosti

Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

„Sport je oduvek bio veliki deo mog života. U školi sam se bavila raznim sportovima i takmičila sam se sa drugim školama. Trenirala sam sve: trčanje, odbojku, košarku, fudbal, gimnastiku i još mnogo toga! Sport mi je dao dobru koncentraciju, fokus, snagu i motivaciju da ostanem zdrava“, izjavila je ona jednom prilikom, prenosi vogue.Trčanje

Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Izabel gleda da što više vremena provodi na otvorenom, a trčanje je najbolja aktivnost koja joj to omogućava.

„Iz detinjstva me vežu najlepše uspomene, a provođenje vremena u prirodnom okruženju me je učinilo svesnijim koliko je važno voditi zdrav način života.“

Joga

Jedna od njenih omiljenih aktivnosti koje radi na otvorenom je defintivno joga, pogotovo zbog toga što joj nije potrebno skoro ništa od opreme.

***

Bonus video: Vežbe za zadnjicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram