Najslađa debeljuca u Holivudu: Najvažnije pravilo uz koje sam smršala 45 kg

Krisi
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Prevalila je dugačak put kako bi se ponovo osećala dobro u svojoj koži.

Poznata po svojoj kultnoj ulozi u NBC-jevoj emisiji „Ovo smo mi“, koja izaziva smeh do suza, Krisi Mec je bila potpuno otvorena o svom putu gubitka težine u stvarnom životu, baš kao i njen lik u drami, Kejt Pirson.

Dok je bila uspešna glumica, Mec je stalno razmišljala, na ekranu i van njega, o svojoj borbi sa težinom, što je na kraju dovelo do gubitka 45 kilograma.

Iako Mec više ne dozvoljava da njena težina ometa njen uspeh, bio je dug put za nju da se oseća udobno u svojoj koži.

Foto; Jon Kopaloff / Getty images / Profimedia

Kako piše People, Mec je smršala 45 kilograma uz pomoć kalorijskog deficita.

Taj način ishrane podrazumeva da unosite manje kalorija nego što ćete da potrošite.

„Sve što sam radila je to da sam unosila 2.000 kalorija dnevno i hodala 20 minuta svaki dan“, rekla je ona jednom prilikom.

Po ovoj teoriji ako jedete više kalorija nego što sagorevate, onda ćete na kraju dobiti na težini, naročito danas, kada se sve više jede prerađena hrana, a manje sveže i prirodne namirnice.

Takođe mnogo sedimo, što pomaže u gojenju, zato je plan ishrane u kome se unosi manje kalorija i kretanje, čak i u kratkom periodu, taokom dana može biti koristan za gubitak težine.

Važno je da se foksuirate na kvalitet i količinu hrane.

Neophodno je izračunati kalorije na osnovnu vašeg bazalnog metabolizma, to se može uraditi tako što ćete pronaći svoje specifične kalorijske potrebe pre nego što podesite bilo kakav kalorijski deficit za gubitak težine.

Sve u svemu, znate šta i koliko je potrebno vašem telu.

Međutim, Mec je izgubila na težini vrlo brzo, u roku od pet meseci. Sada se fokusira na to da bude zdrava za sebe umesto za medije.

Mec nastavlja ljudima da govori da preduzima korake za gubitak težine, međutim pojašnjava da na njen put nije za bilo koga osim za nju.

„Želim da imam dobro, zdravo telo, ne želim da budem ograničena bilo čim“, rekla je Mec u intervjuu.

Foto: Jen Lowery/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako Metz nastavlja da napreduje u glumačkoj industriji, a možda se okrene i pevanju, ona je takođe promenila svoj stav ka „body positiv“ načinu razmišljanja, ne fokusirajući se posebno na brojeve na vagi i nemajući na umu numerisan cilj gubitka težine.

Prema Women’s Health, ona je na WrapWomen’s Power Women Summitu govorila o suočavanju sa pritiskom da izgubi težinu.

#related-news_0

„Bilo da smršam ili ne, ne mislim o sebi kao o broju. Mislim da to nije važno jer ko ima prava da bilo šta kaže“, rekla je Mec na samitu.

Ona zatim objašnjava važnost svakog pojedinca da odredi šta ga čini srećnim i kako to da postigne, piše Eatthis.

„Biće potrebno neko vreme. Ima dana kada pomislim: „Definitivno jedem svoja osećanja.“ Drugih dana kada mi je srce puno, nisam gladna. Da li želim da se brinem o svom telu i živim zdrav život? Apsolutno. To ne znači da to ne možete to da uradite i zadržite se u nekonvencionalnoj veličini.“

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram