Najlakši recept za rolat s jagodama – toliko je ukusan da za sutra ne ostane ni parče

Rolat od jagoda Foto: Shutterstock

Ako ste u potrazi za desertom u koji ćete ubaciti jagode, mnogima omiljeno prolećno voće, u nastavku pogledajte najjednostavniji recept za rolat nakon kojeg će vaši ukućani lizati prste.

Testo za rolat s jagodama:

4 jaja

4 velike kašike brašna

4 velike kašike šećera

Fil za rolat s jagodama:

3 dcl slatke pavlake

400 g jagoda

Rolat s jagodama – priprema:

Rolat od jagoda Foto: Shutterstock

Upalite rernu na 180 °C.

Odvojite belanca od žumanaca. U žumanca dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj posudi umutite sneg od belanaca.

Naizmenično u smesu žumanaca i šećera dodajte po kašiku brašna i snega pa lagano i sporo umešajte u smesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i sneg. Smesa će na početku biti gušća, a na kraju ređa i pomalo penušava.

Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. Izlijte smesu u pleh i lagano je rasporedite špatulom ili kašikom. Stavite smesu u rernu i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina kore  bude zlatna, izvadite je iz rerne.

Prebacite koru na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora biti gore tj. gledati „prema vama“. Navlažite blago papir za pečenje jer ćete ga tako lakše skinuti s kore. Lagano prstima povlačite papir dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim koru zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.

Jagode operite, očistite i narežite na komadiće željene veličine. Slatku pavlaku mikserom umutite u šlag.

Odmotajte ohlađenu koru i premažite šlagom, na koji ćete potom poslagati narezane jagode i ponovno zarolajte. Gotov rolat spolja po želji možete posipati šećerom u prahu ili ukrasiti šlagom, piše Zadovoljna.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram