Način na koji mnogi od nas jedu trešnje, može da izazove ozbiljan problem

Foto: VStock / Alamy / Profimedia

Sezona je različitog voća, pogotovo trešanja koje većina nas toliko obožava da jede.

Doktorka, gastroenterolog Vladislava Bulat otkrila je koliko je štetno jesti koštice voća, naročito sada u sezoni trešanja.

Uživamo u njima, a mnogi od nas gutaju cele plodove zajedno sa košticama. Koliko je opasno jesti koštice iz voća? Na ovo pitanje u emisiji “Kec na 11“ na K1 televiziji odgovor je dala doktorka, gastroenterolog Vladislava Bulat.

“Nećete da završite u bolnici ukoliko vas se omakne neka koštica, međutim ljudi koji već imaju probleme sa varenjem i debelim crevom, treba da pripaze“, objasnila je ona.

„Kod osoba koji imaju slabe mišiće debelog creva, ovo može da dovede do problema. Istanjeni mišići creva imaju određena proširenja, odnosno džepove u koje vrlo lako može da upadne koštica, da se tu zaglavi i dovede do upale“, objasnila je doktorka i dodala da svi ostali sa zdravim želucem i crevima ne treba da paniče, prenosi citymagazine.

***

Bonus video: Mafini sa komadićima čokolade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram