Monika Seleš je imala napade gladi i želju za slatkišima, a sad ima salatu zbog koje je najmršavija u životu

Monika Seleš
Foto: NIVIERE / Sipa Press / Profimedia

Pre tačno tri decenije doživela je traumu na teniskom terenu.

Baš u vreme velikih teniskih turnira ne možemo da se ne setimo Monike Seleš, zvezde jugoslovenskog tenisa iz Novog Sada.

Rođena je 1973. u Novom Sadu. Kao da je juče bila ona 1993, kada je Monika Seleš, kao najbolja teniserka sveta, doživela najstrašniju stvar u životu. I više ništa nije bilo isto.
Monika Seleš je dobila nož u leđa, ali i psihičke probleme kojih dugo nije mogla da se oslobodi. Podsetimo, slavnu srpsku sportistkinju ubo je opsednuti obožavalac Štefi Graf s kojom je igrala meč u Hamburgu.

Ispostavilo se da je reč o osobi sa mentalnim problemima. Dobio je kaznu od dve godine i to uslovno. Posle kobne nesreće, usledila je bolest Monikinog oca, zatim i njegova smrt, koju je nekadašnja teniserka izuzetno teško podnela.

Foto: Frank Leonhardt / DPA / Profimedia

Seleš se na teren vratila 1995. godine. Međutim, bilo joj je teško da bude usredsređena i disciplinovana, a kad se suočila sa opsesivnim uzimanjem hrane – uopšte nije imala kontrolu.

Borba između uma i tela je, kako je opisala u svojoj knjizi, potrajala deset godina. A onda je konačno dala sebi vremena da se oslobodi svega, od pritiska treniranja i očekivanja drugih.

Mršavija nego ikad, nekadašnja teniska zvezda otkrila je tajnu svoje danas besprekorne linije. Jednostavna je.

Reč je o salati za koju su vam potrebni paradajz, krastavac, malo belog luka, sirće i bosiljak. Monika se uvek trudi da namirnice budu sveže i da na njenu trpezu stignu pravo sa lokalnih farmi, piše Hello.

BONUS VIDEO: