“Moje omiljene patike za teretanu, park i klabing”

Fitnes i ishrana 13. apr 202208:28 > 10:08
Foto: Promo

Ovih dana teretane i parkovi u Srbiji kao da su postali najpopularnija mesta za izlazak.

S lepšim vremenom i u susret letu, fizička akivnost nam ponovo postaje prioritet. Kako pobediti lenjost i probuditi se iz zimskog sna? Odgovore na ta pitanja dala nam je fitnes instruktorka Ivana Ignjatović.

Kako nam je na početku razgovora Ivana rekla – dug je put do mora. To je ujedno i dobra vest za sve nas koji smo se preko zime ulenjili, a sada se pitamo možemo li da se zategnemo ili smršamo za nekoliko meseci. Rezultati vežbanja i promena koje uvedemo u svoju svakodnevicu su kod svakog različiti, ali nemoguće je ne videti napredak uz disciplinu i kontinuitet.

Foto: Promo

“Naravno potrebno je promeniti navike kako bi sve to imalo smisla. Dobar san, kvalitetna ishrana i fizička aktivnost su usko povezani sa ‘rezultatima za more’, trebalo bi izbalansirati te tri stavke i pre svega ćemo se osecati bolje, a zatim će i izgled to ispratiti”, kaže Ivana i dodaje jednu važnu stvar. Prvo je potrebno oprostiti sebi eventualni višak kilograma, a tek onda razviti zdrave navike.

Foto: Promo

A kada su treninzi u pitanju, motivacija je veća ukoliko vežbamo u kvalitetnoj sportskoj opremi.

“Meni je generalno jako važno da mi je garderoba udobna i prijatna gde god da sam i šta god da radim. Kada je trening u pitanju pogotovo. Neadekvatna oprema može indirektno da dovede do povreda usled nemogućnosti izvođenja vežbi pravilno”, kaže naša sagovornica. Ona je pronašla patike u kojima može da bude od ujutru do uveče, i tokom dana kad jurca po gradu i na treningu.”

Foto: Promo

“Obuća mi je strast i volim neobične i nesvakidašnje modele, a naravno omiljene su mi upravo patike i u njima sam najčešće. Čak ih sve više i u provod nosim. Vrlo često izađem ujutru iz kuće, a vratim se uveče i u tim situacijama je malo teže uklopiti garderobu i obuću tako da bude prikladno svuda gde me obaveze odvedu. Tada biram modele koji su udobni i lagani.Tu trenutno pobedjuje Reebok i njihov model patika Nano X2”, kaže Ivana.

Foto: Promo

Nano X2 opisuje kao univerzalnu, preudobnu patiku, prikladnu za svaku priliku. Kvalitetna je i stabilna za trening, udobna i lagana za šetnju, a model je takav da se uklapa i uz dnevnu kežual varijantu.

Nije nam bilo teško da se zamislimo u tim patikama od ujutru do uveče, a Ivanu smo pitali i uz šta bi ih nosila u teretani, a uz šta u večernjem izlasku.

“U teretani sam uvek u helankama i topiću i one mi savršeno idu uz to. Moj izbor garderobe za izlazak uz Nano X2 bi bile farke, majica ‘na kragnicu’ i kaputić”. I kad obujemo udobne patike koje imaju FlexWeave gornji deo za poboljšanu zaštitu, postavku za petu koja povećava stabilnost i Floatride energetsku penu koja dodatno podržava stopalo u prednjem delu, vreme je da postavimo sebi cilj.

Foto: Promo

Zato nas je zanimalo koliko puta nedeljno je dovoljno trenirati da bi se osetili bolje, a koliko da bi izgledali bolje?

“To je opet individualna stvar. Iako je pauza važna kako bi telo moglo da procesuira trening i oporavi se za sledeći, ona ne bi trebalo da bude duža od dva dana. Neki idealni prosek je 4 treninga nedeljno. opet, sve zavisi koji tip treninga je u pitanju i kakav način života prati sve to”, kaže Ivana. Ona najviše voli da trenira napolju i već 15 godina ide na grupne treninge na Savi, tokom cele godine, nezavisno od vremenskih uslova.

Foto: Promo

“Trening napolju može biti i kroz druženje – vožnja rolera ili bicikle, neki grupni sport ili organizovane šetnje, a ako nemate ideje ili ne možete da okupite društvo, uvek imate stazu za trčanje i stepenice za skokove”, zaključuje ona.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram