
Isprobajte recept za lovačke šnicle koji je jednostavan, a osvaja ukusom u trenu.
Lovačke šnicle sastojci:
4 svinjske šnicle (150-200 g svaka)
2 kašike maslaca
1 veliki crni luk, sitno naseckan
200 g šampinjona, seckanih na listiće
1 čaša crnog vina
200 ml pileće supe ili vode
2 kašike brašna
so i biber, po ukusu
svež peršun za posluživanje
Lovačke šnicle priprema:
Prvo pripremite šnicle tako što ćete ih lagano izlupati čekićem za meso kako bi postale tanje. Posolite i pobiberite ih sa svake strane.
Zagrejte mast ili ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte šnicle i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđe s obe strane. Izvadite ih iz tiganja i stavite na stranu.
U istu masnoću dodajte iseckani luk i šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dobiju zlatnosmeđu boju.
Vratite šnicle u tiganj, pa dodajte crno vino. Kuvajte nekoliko minuta dok se vino ne smanji za polovinu, piše N1info.rs.
U međuvremenu, razmutite brašno u pilećoj supi ili vodi kako biste napravili gustu smesu. Dodajte je u tiganj sa šniclama i povrćem, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Poslužite šnicle prelivene sosom od luka i šampinjona, pospite svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji, kao što je pire krompir ili kuvani krompir.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: