Lepa Brena torta: Kraljica deserta koja vraća u detinjstvo i biće najlepše vikend iznenađenje za vašu porodicu

lepa brena torta
Foto: Ekaterina Khabieva / Alamy / Alamy / Profimedia

Torta koja je bila jako popularna osamdesetih godina.

Sastojci za jednu koru:

6 belanaca

12 kašika šećera

12 kašika oraha

2 kašike brašna

Sastojci za fil 1:

18 žumanaca

200 g šećera

150 g čokolade

1 margarin

Sastojci za fil 2:

300 g oraha

100 ml mleka

125 g margarina

200 g prah šećera

Priprema:

Od navedeih sastojaka ispecite tri kore na 180 stepeni, oko 15 minuta svaku koru.

Prvo umutite belanca i šećer, a onda dodajte ručno orahe i brašno.

Prvi fil pravite tako što ćete skuvati žumanca i šećer na pari. Kad se skuva, dodajte čokoladu, piše Praktična žena.

U ohlađeni fil sipajte margarin.

Za drugi fil mleko stavite da provri, dodajte šećer i orahe i u ohlađeno dodajte margarin.

Tortu filujte tako što ćete staviti prvu koru, fil 1, pa fil 2 i opet koru, fil 1, fil 2 i na kraju treću koru.

Dekorišite po želji.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram