Kuvar Miro vas uči kako da spremite fantastičnu juneću supu za 50 sekundi

Nema lepše i zdravije stvari od juneće supe.

Kuvar Miro Docić radi u jednom restoranu u Švajcarskoj, a svoje pratioce na mrežama čašćava recepturama koje otvaraju apetit i podstiču vas da se latite kutlače. Jedna od njegovih lekcija je i juneća supa koja se sprema za 50 sekundi.

Za ovu supu koriste se kosti, od njih supa ima mnogo intenzivniji ukus, ali i jak „aftertaste“ koji ne može da se dobije od mesa.

Sastojci:

1 kg junećih kostiju

500 g crnog luka

500 g šargarepe

½ glavice celera

500 g paškanata

1 struk praziluka

so

biber

lovor

timjan

ruzmarin

peršun

Priprema

Stavite sve namirnice na pleh sa pek-papirom i zavucite u rernu na sat vremena na 220-230 stepeni.

Kada se sve namirnice propeku, ubacite ih sve zajedno u lonac i kuvajte oko dva sata, ali da voda vri, a ne da ključa.

Tek na kraju začinite po ukusu. Procedite supu i uživajte.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram