Krastavac pre jela obavezno „nasapunjajte“

da krastavac ne gorči
Foto: Universal Images Group / DeAgostini / Alamy / Alamy / Profimedia

Možda ste nekad i videli kako neko trlja krastavac dok se ne pojavi pena, ali niste se usudili da pitate zašto se to radi. Jedna korisnica TikToka objasnila je šta se krije iza ove cake, a njen video pogledalo je više od milion ljudi.

Neki od nas znaju da krastavac treba dobro „nasapunjati“ kako ne bi gorčio, ali ipak je dosta i onih koji nisu znali za ovaj trik mnogih domaćica. Stoga je snimak jedne korisnice TikToka postao hit na društvenim mrežama ­- pregledan je više od milion puta i ima sto hiljada lajkova.

trljati krastavac protiv gorčine
Foto:Screenshot/TikTok/basicallyperkfect

Kako kaže ta žena, ona je za trik saznala od svoje snajke, pa je objasnila kako se to radi.

„Najpre odrežete jedan kraj krastavca, a zatim trljate kraj o ostatak krastavca“, objasnila je ona.

Kako je trljala, tako je iz krastavca počela da izlazi bela tečnost, koja upravo i daje gorak ukus krastavcu. A nakon što ovo uradite na oba kraja, krastavac treba oprati kako biste uklonili svu tečnost s njega.

Ovo povrće inače u sebi sadrži sastojak koji mu daje gorak ukus na krajevima, piše Dejli Mejl, te zato ovaj trik uvek dobro dođe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram