Jelovnik liposukcijske dijete uz koji je Kolinda Grabar Kitarović smršala 30 kila

Kolinda Grabar Kitarović iznenadila je najnovijim fotografijama.

Spekuliše se da je bivša predsednica Hrvatske smršala čak 30 kilograma. Ona je godinama isticala da joj je mnogo žao što nema više vremena da se posveti vežbanju i tako skine nagomilani višak kilograma. Dodatni problem zadavali su joj bolovi u ruci, koju je vremenom jedva pomerala.

Međutim, kako pišu mediji u regionu, Kolinda se posle povlačenja iz politike odmah uputili na operaciju kičme, a prema tvrdnjama portala Večernji podvrgla se i liposukcijskoj dijeti.

Foto: Credit line: Matthieu Mirville/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

U pitanju je režim ishrane zasnovan na unosu prirodnih masti i eliminaciji ugljenih hidrata. Tokom dijete se preporučuje izbegavanje rafinisanih i polugotovih proizvoda, piju se proteinski šejkovi, uzimaju se amino-kiseline, a konzumiraju se meso, riba i povrće pripremljeni na mediteranski način.

Primer jelovnika

Večernji.hr preneo je i osnovna pravila ovakve ishrane, odnosno primer jednog dnevnog jelovnika:

Doručak i ručak zamenjuju proteinski šejkovi raznih ukusa, uz dodatke ishrani (amino-kiseline i biljna vlakna)

Glavni obrok je večera, koja se zasniva na kuvanom povrću (brokoli, karfiol, patlidžan), mesu (na primer, jagnjetina, piletina) i ribi (na primer, losos, tunjevina).

Uz večeru je dopušteno jesti i razne salate (kupus, zelena salata paradajz).

Voće i ugljeni hidrati su strogo zabranjeni.

Dakle, ova dijeta nema nikakve veze sa liposukcijom, već podrazumeva zdravu ishranu, a isključuje izgladnjivanje i post. Isprobale su je i Suzana Mančić, Neda Ukraden, kao i svetske zvezde Dženifer Aniston i Monika Beluči.

BONUS VIDEO:


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram