Dijeta uz koju je Kolinda Grabar Kitarović drastično smršala: U početku jeste teško, ali kilogrami samo lete

kolinda grabar kitarović dijeta
Kolinda Grabar Kitarović Foto:Luiz Rampelotto / Zuma Press / Profimedia/AMMAR ABD RABBO / AFP / Profimedia

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otkrila je svoje trikove za vitku liniju.

Kolinda Grabar Kitarović je poslednjih godina pokazala nikad vitkiju liniju, a sad je otkrila kako je uspela da skine višak kilograma i kako održava težinu.

Kolinda Grabar Kitarović Foto:Luiz Rampelotto / Zuma Press / Profimedia

„Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodati šećer i kalorična pića. Dodati šećer skroz sam izbacila iz ishrane, a redukujem so i skrob koliko mogu“, ispričala je 24 sata, a prenosi Story.hr.

Kolinda Grabar Kitarović Foto:AMMAR ABD RABBO / AFP / Profimedia

Takođe Kolinda ne praktikuje niskokalorične dijete već namirnice pune praznih kalorija menja onima koje su bogate nutrijentima, a otkrila je i šta voli da jede.

„Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahunarki, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo skroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i semenke, obični jogurt ili kefir“, navela je neke svoje omiljene obroke.

Ispričala je i da povremeno konzumira i crveno meso, posebno stejkove i bolonjez, kao i da izbegava hleb, iako njega povremeno jede zbog putovanja i ritma života.

Slaba tačka joj je pica koju sebi ponekad priušti, ali i tad pazi da bira zdravije opcije, pice koje možete da jedete i na dijeti.

„Picu obožavam, ali sebi je retko priuštim, samo kada sam napolju u dobrom društvu. Kad naručim picu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate zaista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre supe ili variva“, ispričala je Kolinda.

kolinda
Foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Testeninu takođe jede, a otkrila je i trik pomoću kog je smanjila količinu testenine u porciji.

„Vrlo malo testenine pomešam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procedim i zagrejem u tiganju s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomešam sa sosom bolonjeze. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama pravim. Srećom je toliko komplikovana i toliko vremena ode na nju, pa to bude jako retko, jer šta je pašticada bez njoki“, rekla je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram