Kolač sa „nevidljivim“ jabukama: Poslastica gotova za samo 15 minuta, a ukus obara s nogu

Foto:shutterstock

Kada svojim ukućanima pripremite desert, biće vam jasno zašto su svu na mrežama "odlepili" za njm.

Sjajan kolač s „nevidljivim“ jabukama već neko nam vreme kruži svim društvenim mrežama. Reč je o vrlo jednostavnoj kombinaciji tanko naseckanih jabuka i brzinskog testa, čija priprema traje 15-ak minuta.

Ostatak će posla obaviti rerna, a na vama je samo da se strpite dok se ohladi.

Kako bi kolač izgledao lepo i kako bi jabuke zaista bile gotovo nevidljive, biće vam potreban secko. Naravno, možete ih seckati nožem, ako ste u stisci s vremenom.

Sastojci:

1 kg slatkih jabuka

3 jaja

80 g šećera

30 g rastopljenog maslaca

150 ml mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

120 g brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, a kalup za hleb (25 x 10 cm) obložite papirom za pečenje.

Jabuke ogulite, iseckajte na četvrtine, a potom uz pomoć ručne seckalice isecite na vrlo tanke kriške (2 mm).

Umutite jaja sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje.

Dodajte mleko, maslac i ekstrakt vanile pa još kratko miksajte kako bi se sastojci sjedinili.

Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i soli pa dobro promešajte drvenom kašikom.

Na kraju u smesu dodajte tanko narezane jabuke i pažljivo promešajte.

Jabuke rasporedite u kalup i prelij ih ostatkom smese.

Pecite otprilike 50 minuta, pazeći da vrh ne zagori.

Ako primetite da kolač prebrzo poprima boju, pokrijte ga listom aluminijske folije.

Sačekajte da se kolač u potpunosti ohladi prije rezanja i čuvajte ga u frižideru, piše Miss24sata.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram