Kada svojim ukućanima pripremite desert, biće vam jasno zašto su svu na mrežama "odlepili" za njm.
Sjajan kolač s „nevidljivim“ jabukama već neko nam vreme kruži svim društvenim mrežama. Reč je o vrlo jednostavnoj kombinaciji tanko naseckanih jabuka i brzinskog testa, čija priprema traje 15-ak minuta.
Ostatak će posla obaviti rerna, a na vama je samo da se strpite dok se ohladi.
Kako bi kolač izgledao lepo i kako bi jabuke zaista bile gotovo nevidljive, biće vam potreban secko. Naravno, možete ih seckati nožem, ako ste u stisci s vremenom.
Sastojci:
1 kg slatkih jabuka
3 jaja
80 g šećera
30 g rastopljenog maslaca
150 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
120 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, a kalup za hleb (25 x 10 cm) obložite papirom za pečenje.
Jabuke ogulite, iseckajte na četvrtine, a potom uz pomoć ručne seckalice isecite na vrlo tanke kriške (2 mm).
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje.
Dodajte mleko, maslac i ekstrakt vanile pa još kratko miksajte kako bi se sastojci sjedinili.
Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i soli pa dobro promešajte drvenom kašikom.
Na kraju u smesu dodajte tanko narezane jabuke i pažljivo promešajte.
Jabuke rasporedite u kalup i prelij ih ostatkom smese.
Pecite otprilike 50 minuta, pazeći da vrh ne zagori.
Ako primetite da kolač prebrzo poprima boju, pokrijte ga listom aluminijske folije.
Sačekajte da se kolač u potpunosti ohladi prije rezanja i čuvajte ga u frižideru, piše Miss24sata.hr.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: