Kako je Katarina Peruničić za mesec i po skinula 5,5 kg

Katarina Peruničić
Katarina Peruničić Foto: Instagram/katarinaperunicic

Onlajn trenerka i nutricionistkinja Katarina Peruničić nedavno je sa svojih 150.000 pratilaca na Instagramu podelila vodič uz koji je za šest nedelja uspela da oblikuje telo i skine pet i po kilograma.

Jutjub zvezda je otkrila da je ove jeseni počela sa procesom definicije, te da je došlo vreme da pokaže svoj rezultat za tih šest nedelja.

S kolegom je tada počela da sprema svojevrsni izazov, sa željom da ga prvo testira na sebi, a onda i podeli sa drugima.

 

Pre i posle

U objašnjenju ove svoje transformacije Katarina je za početak navela svoje mere pre upuštanja u izazov.

Na svoju visinu od 174 cm ona je imala 68,5 kg, obim struka je bio 69 cm, kukova 103 cm, grudi 87 cm, a butina 59 cm.

Danas ona ima 63 kg, obim struka joj je 64 cm, kukova 97 cm, grudi 84 cm, a butina 56 cm.

Dakle, za šest nedelja ona je skinula pet i po kilograma, obim struka je stanjila za pet centimetara, kukovi su joj sada uži za šest centimetara, a obim grudi i butina se smanjio za po tri centimetra.

Katarina je objasnila i uz koje treninge je postigla ovakvu promenu.

„Treninzi su mi bili pet puta nedeljno (tri puta noge i zadnjica, dva puta gornji deo tela) + kardio treninzi koje sam povećavala iz nedelje u nedelju. Svakog dana sam radila 10 do 12 hiljada koraka“, kaže Katarina na Instagramu.

Ishrana

Poznata fitnes blogerka je navela i koje promene je uvela u svoju ishranu, pa je uspela da dođe do željenih rezultata.

„Pratila sam makronutrijente (ugljene hidrate, proteine i masti) svakodnevno kroz aplikaciju svih šest nedelja. Ishranu smo prilagođavali u zavisnosti od reakcije mog tela i osećaja – bila je u početku low-carb, pa smo krenuli sa rotacijom ugljenih hidrata, koju i dalje praktikujem jer mi tako najviše odgovara.“

Otkrila je i kako se posle svega osetila i šta joj je ovaj izazov zapravo značio.

„Ja sam presrećna. Dugo vremena (dve, tri godine) održavala sam kilažu od 67 do 69 kg. Ishrana je bila opuštenija i to mi je prijalo u tom periodu, samo sam uživala u treninzima i hrani bez većih ciljeva. Onda sam krajem leta dobila želju da napravim top transformaciju, gde ću zadržati što više mišića, ali spustiti body fat“, priča Katarina kako je s kolegom Stefanom došla na ideju da napravi zajednički izazov i testira ga u narednih šest sedmica.

A rezultati su danas i te kako vidljivi.

 

„Evo me ovde danas sa 5,5 kg manje, u top kondiciji, sa nikad boljim osećajem u sopstvenom telu i puna energije za sve što planiram dalje. Ne mogu da kažem da je bilo lako jer nije, ali mi je donelo najbolji osećaj na svetu koji ne želim da menjam ni za šta. Sada nastavljam dalje u istom ritmu da napravimo sjajne rezultate“, poručuje Katarina Peruničić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Joga vežbe