Glumica Kameron Dijaz više puta je govorila o svojoj bjuti rutini koja joj pomaže da svoju kožu održi lepom i da predupredi nastanak bora i svega onog od čega se ženama "diže kosa na glavi".
Kameron Dijaz često je govorila o tome kako se neguje i hrani, a jednom prilikom otkrila je da je nakon što je ušla u kasne tridete, postala je svesnija važnosti uravnotežene ishrane i od tada jede mnogo zdravije nego pre.
– Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuvam i uživam u kupovini hrane, jer dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti van kuće – kaže glumica.
Što se tiče dnevne rutine, za sebe kaže da je jutarnji proteinski tip i da su joj potrebna dva obilna doručka.
– Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i zobenu kašu. Ako mi prija, pojedem čak i piletinu – kaže ona.
To joj daje energiju koja joj je potrebna za početak dana koji podrazumeva trening, koji joj pomaže da ostane u super formi.
Tokom jutra Kameron najviše uživa u pilatesu, aerobnom i treningu snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora. Hoda 30 sekundi, zatim trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže tegove.
Kad završi sa vežbanjem priprema sebi drugi doručak, jer je važno da tada da organizmu ono što mu treba za izgradnju mišića, a to su proteini. Taj drugi obrok je najčešće piletina, žitarice i pečeno povrće.
– Za večeru preko nedelje najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac – kaže Kameron.
Kameron je isključiva po pitanju grickanja između obroka. To ne radi nikada, jer joj je glavni obrok toliko jak da nema potrebu da jede bilo šta između. Njena filozofija životne harmonije temelji se na četiri stavke koje su međusobno povezane.
– To su ishrana, dobar san, fizička aktivnost, koja nije samo odlazak u teretanu, nego i svakodnevno kretanje. U šetnji najbolje otpuštamo stres – priznala je glumica za strane medije.
Ipak, za nju je vrlo važno napraviti balans između fizičko i duhovnog.
– Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tad pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput bifteka, ali to nije važno. S vremena na vreme treba se opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja – napominje.
Mir pronalazi i u meditaciji koju praktikuje jednom dnevno. Tvrdi da joj samo dvadeset minuta meditacije daje potrebnu energiju.
Prilikom pripreme hrane u jelo dodajte svoje omiljene začine, limun, beli luk, maslinovo ulje, so i origano. Ove začine voli jer mogu da se stave gotovo uz sve i da ne pokvare gastronomski užitak. Iako možda sad mislite da ona jede samo neku laganu hranu iznenadićete se kad čujete koje je njeno omiljeno jelo – to su jagnjeći kotleti.
– Jednostavno ih je napraviti. Čarolija je u meri začina i vremenu koje odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali – kaže i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služilo beo pirinač, jer joj je otac bio Kubanac.
Jedan dan nedeljno, najčešće nedelju uveče posveti spremanju frižidera i police sa mesom, voćem, povrćem… U nedelju uveče uvek mora imati dobro napunjen frižider. U životu i ishrani najvažnija joj je ravnoteža.
– Sledim pravilo 80/20, što znači da 80 posto hrane koja se jede bude zdrava i hranjiva, a 20 posto masna, slatka ili slana hrana za kojom žudite – kaže glumica.
U svojoj knjizi u kojoj govori o zdravoj ishrani, lepoti i vežbanju ona je podelila savete, a jedan od njih iznenadio je mnoge.
— Bukvalno poslednja stvar o kojoj mislim na dnevnom nivou ili možda čak nijednom u toku dana jeste to kako izgledam. Ne radim ništa po tom pitanju. Nikad se ni ne umivam!
Kameron je danas veoma uspešna, odigrala je veliki broj maestralnih uloga, a publika je voli i zbog njenog šarma i smisla za humor. U javnosti se često pojavljuje bez šminke ne mareći za komentare javnosti. Protivnica je današnjeg trenda koji nalaže da žena treba da izgledaju što mlađe.
– Lepota dolazi sa sazrevanjem. Važno je osećati se dobro i biti srećan – zaključuje, prenosi „Glossy“.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: