Kako vi spremate mlade krompiriće? Ovaj recept morate da isprobate

Foto: Shutterstock

Proleću se radujemo i zbog mladih krompirića. Nema ko ih ne voli, ali činjenica je da u pripremi često pogrešimo, pa ispadnu živi unutra, a zagore spolja. Pronašli smo savršen recept.

Mladi krompirići su u mnogim domovima omiljeno prolećno jelo. Međutim, nije svako majstor za pržene mlade krompiriće. Mekani i sočni unutra, a spolja hrskave korice. Nekima to ne uspeva, koliko god se trudili i pokušavali.

Tako se jedna Snežana, korisnica društvene mreže X požalila kako joj nikako ne polazi za rukom da ih isprži kako treba.

“Nikada neću naučiti da pržim mlade krompiriće. Probala sam i ono tri minuta da vri, pa u vrelo ulje. Probala sam i oljušten direktno u vrelo ulje. Ma nekako mi suvo, brašnavo, pregorelo ili tvrdo. Ma ne da mi se”, napisala je ona.

Njena objava je brzo postala viralna, te su se ređali odgovori i kulinarski saveti.

“Puno ulja, na vrelo da uhvati koricu jedno 5 minuta, pa smanjiš i poklopiš da unutra budu gotovi, desetak minuta. Ili uhvate koricu pa prebaciš u air fryer na još 10-ak, 15”, napisala je jedna korisnica.

“U sodi bikarboni je caka, onih restoranskih, ako to želite “, dodao je drugi.

A onda je usledio sjajan odgovor jednog korisnika i recept koji morate da isprobate.

“Ne, ne i ne! Čitajte pažljivo – mlade krompiriće ne čistite nožem, nego samo dobro i dobro operete, trljajući u punoj šaci, jedan o drugi, naravno pod mlazom vode. Kad su čisti, stavite na krpu da se malo osuše”, napisao je jedan korisnik, te podelio recept:

Priprema:

Pokrijete dno tiganja mladim krompirićima i uključite struju, ili plin (ja koristim na plin) na najmanje (ovo je važno).

Odozgo rasporedite male komadiće putera, dovoljno, ali ne previše.

Dobro zatvorite poklopac, da je tiganj potpuno pokriven. Ništa ne dirajte.

Prvi put proverite nakon 25 minuta.

Malo prodrmate tiganj, da bi bilo ravnomerno i, još nekih 10 ili 15 minuta, u zavisnosti, koliko je korica već bila pečena.

Posolite po ukusu, ja solim vrlo malo.

Spolja pečeni, iznutra skuvani – savršeno.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram