Kako uz pomoć vežbi ublažiti bol u leđima i kolenima?

Kako uz pomoć vežbi ublažiti bol u leđima i kolenima, joga, vežbe, vežba
Foto: Shutterstock

Osećate li često i bolove u kičmi ili kolenima? Ukoliko je vaš odgovor da, onda ste na pravom mestu, jer ćemo vam predstaviti tri jednostavne vežbe istezanja, za koje se nadamo da će vam pomoći. Kao što ćete videti, one se mogu primenjivati u kućnim uslovima, i ubrajaju se u laganije. Nadamo se da ste spremni, jer krećemo…

Klečeći iskorak

Ova vežba je sjajna za opuštanje donjeg dela leđa i kukova. Za početak je potrebno da kleknete. Zatim iskoračite jednom nogom napred, pazeći da vam je noga na podu. Pogurajte koleno druge noge što je više moguće unazad, ispružite ruke iznad sebe i dišite, piše City magazine.

Istezanje zadnje lože

Ovu vežbu verovatno već poznajete, a odlična je za opuštanje u predelu kolena. Ispravljene kičme sedite na pod i ispružite jednu nogu dok je druga u opuštenom savijenom položaju. Nagnite se prema ispruženoj nozi i, ako je moguće, uhvatite je rukom i lagano povucite prema sebi.

Savijanje u raskoraku

Ovo istezanje pozitivno deluje na opuštanje leđa i zadnje lože. Stanite normalno, a zatim raširite noge oko 1 metar. Uz udah polako podignite ruke iznad glave i uz izdah savijte se napred. Ako je moguće, dlanovima dodirnite pod.

BONUS VIDEO: Vežbe Tamare Vulović za nakritičnije delove tela