Kako iskoristiti soju u borbi protiv starenja

Soja
Soja za mladolikost, Foto: indra purnama / Alamy / Alamy / Profimedia

Soja je odlično sredstvo u borbi protiv starenja zahvaljujući svojim terapeutskim i preventivnim sastojcima. Većina simptoma koji se povezuju sa starenjem odnose se na odumiranje ćelija i smanjenje funkcija hormona, te sa problemima krvotoka. Soja pomaže kod svih ovih situacija.

Soja sadrži izoflavone koji pomažu smanjenju holesterola u krvi, te na taj način olakšava protok krvi kroz telo. Soja je odličan izvor biljnog estrogena, hormona koji posebno ženama pomaže održati svoju lepotu i ženstvenost. Nakon menopauze, lučenje estrogena opada, a žene počinju brže da primećuju znakove starenja. Soja nadoknađuje prirodno proizvedeni estrogen, što pomaže održati mladolikost što duže, piše Covermagazin.

Soja i starenje kože

Odličan je izvor proteina koji pomažu ćelijama da zadrže svoju vitalnost i smanjuje njihovo odumiranje. Kada ćelije manje odumiru, učinak starenja se manje oseća i manje je vidljiv spolja.

Mnoge kreme i kreme za područje oko očiju sadrže ekstrakte soje, te i na taj način možete iskoristiti prednosti soje spoljnom upotrebom. Proteini iz soje pomažu konsolidovati kolagen u vašoj koži što je čini čvršćoma i sprečava nastanak bora.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram