Kako da smršaš jedući kajganu na 100 načina

kajgana
Kajgana; Foto: Victor Kuznetsov / Alamy / Alamy / Profimedia

Poznato je da jaja sadrže puno belančevina, vitamine A, D, E i K, kao i vitamine B i minerale. Jaja te zasite i mogu se pripremiti na različite načine, a mogu ti i pomoći da smršaš.

Jaja su pravi izvor energije, posebno ako se jedu za doručak. Dakle, ako više voliš kajganu sa svežim paradajzom i vlašcem, umesto dve kriške tosta ili peciva ujutro, gubitak kilograma može se povećati i do 65 odsto tokom razdoblja od dva meseca. To je potvrđeno u nekoliko istraživanja objavljenih na web stranici  „US National Library of Medicine“ i „National Institute of Health“.

Međutim, preporuka je da ne konzumiraš samo kajganu za doručak. Učini svoj doručak raznolikim i ponekad odaberi zdravu kašu sa zobenim pahuljicama, svežim bobicama i nemasnim jogurtom. Ako ćeš kombinovati ove namirnice, brže ćeš gubiti masnoću na stomaku, piše 24sata.hr.

Kajgana za večeru

Kajgana za večeru je ukusna alternativa i super za mršavljenje. Zasitiće te, gotovo da nema ugljenohidrata i učiniće te vitkom u trenu. Jaja su najbolji obrok, posebno nakon trčanja, treninga ili joge. Sadrže belančevine koje su potrebne telu nakon napornog treninga, a unosom belančevina podstiče se izgradnja mišića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by William Chen (@wchen)

Dakle, umesto pice ili testenine bolje napravi ukusnu kajganu. Najbolje od svega je što je kajgana idealna da iskoristiš ostatke hrane, a u nju takođe možeš staviti i namirnice kojima će isteći rok trajanja. Možeš napraviti jaja s pečurkama, paprikom, mladim lukom, šunkom, tikvicama ili paradajzom – prema svom raspoloženju. Ipak, pazi da jaja ne pržiš na maslacu.

A ako ti se više ne sviđa klasična kajgana, napravi ukusni omlet sa spanaćem. Izostavljanjem ugljenohidrata podstiče se gubitak kilograma. Naravno, ne moraš da jedeš jaja svako veče, dovoljno je 2-3 puta nedeljno.

Ali, budi oprezna: nakon što napraviš ukusnu i zdravu kajganu, zaboravi na beli hleb ili tost. Ako nakon toga još nisi sita, eventualno pojedi krišku integralnog hleba i na kraju komad sira (koji zatvara želudac).

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram