Kafa sa kurkumom? Evo kako do magičnog kremastog ukusa koji će biti hit leta 2023!

Foto: Promo

Za kurkumu se kaže da je jedan od najzdravijih začina, da ima jako antiinflamatorno i antioksidativno dejstvo.

Ukus kurkume u kombinaciji sa kvalitetnom kafom, posebno je uživanje tokom toplih dana. Kafa sa kurkumom je letnji napitak sa slatkim “drvenastim” notama, a pravi se veoma lako. Evo šta vam je potrebno:

– 120 ml mleka

– 30 ml meda

– 1/2 kafene kašičice kurkume

– 2 Nespresso Vertuo Voltesso kapsule

– kockice leda

Foto: Promo

Priprema:

Zagrejte mleko. Dodajte kurkumu u mleko i promešajte kako bi se rastvorila. Sa dve Nespresso Vertuo Voltesso kapsule pripremite nežnu i slatku kafu. Mleko sa kurkumom, med i kockice leda sipajte u šejker i dobro promućkajte. Prespite u čašu i poslužite. Uživajte u neobičnom ukusu i kremastoj teksturi kafe koja se postiže upravo korišćenjem aparata Nespresso VERTUO koji je stigao i na naše tržište.

Foto: Promo

Novi VERTUO sistem donosi 35 jedinstvenih mešavina kafe, odnosno različitih stilova kafe. Nove VERTUO kafe dolaze u četiri različite veličine kapsula, i ostavljaju mogućnost da uz adekvatan izbor kapsule pripremite kafu u jednoj od pet dužina. Odaberite kafe iz bogatog VERTUO asortimana i uživajte u različitim aromama i intenzitetima. Od kratke Espresso kafe, Gran Lungo ili slatke Mug šolje, poželećete da ih probate sve! Priprema kafe na VERTUO aparatu prirodno stvara svilenkastu i glatku kremu, otkrivajući sveže arome kafe. Otkrićete da svaka VERTUO kapsula ima svoj karakter – baš kao i vi.

Foto: Promo

A šta je to što VERTUO čini posebnim i zašto je dobio ime koje znači virtuoz?

Zato što je nova Nespresso Centrifusion™ tehnologija, uz pomoć koje aparat priprema kafu, zaista virtuozna: ovaj inteligentan sistem prilagođava se svakoj kapsuli, bez obzira na stil kafe. Jedinstveni bar kod na svakoj kapsuli je vezan za automatske parametre ekstrakcije, koji reguliše protok i zapreminu vode, temperaturu, vreme infuzije i rotaciju kapsule. Vertuo aparat će automatski prepoznati kapsulu i prilagoditi parametre pripreme u skladu sa tim.

Foto: Promo

Uz novu Nespresso Centrifusion™ tehnologiju, samo jednim pritiskom na dugme pripremićete kratku ili dugu kafu i obe će imati vrhunsku kremoznost i punoću aroma. Jednim dodirom na dugme dobijate izuzetnu šoljicu kafe. VERTUO liniju možete pronaći i na Nespresso web shopu , kao i u Nespresso buticima.