Kada možemo primetiti prve rezultate od početka vežbanja

Rezultate treninga možete videti brže nego što ste se nadali, Foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Fitnes trenerkinja Amanda Hjus otkrila je koliko je vremena potrebno da bi primetili rezultate nakon početka vežbanja. Iako njihova vidljivost zavisi od individualne forme, kazala je kako bi uz pridržavanje režima vežbanja rezultate mogli videti u roku mesec ili dva.

Najčešće pitanje u glavama početnika u teretani jeste koliko fizičkog mučenja moraju izdržati pre nego primete promenu na svom telu?

Iako mnogi mogu početi s treningom iz „manje estetskih razloga“ – kako bi dobili više energije ili promenili svoju dnevnu rutinu – ipak očekuju da vide rezultate napora. Međutim, koliku ćete promenu primetiti u velikoj meri zavisi od vaše kondicije pre početka nove rutine.

„Ako nikada ranije niste vežbali, možete očekivati ​​da ćete videti rezultate mnogo brže od nekoga ko je trenirao godinama, jer će njihova tela biti u kondiciji“, pojasnila je fitnes trenerkinja Amanda Hjus.

Istakla je da se brzina kojom vidimo promene na našem telu razlikuje od osobe do osobe.

Uz to, trenerkinja je objasnila da ako se držite svog režima vežbanja i trenirate između tri i pet puta nedeljno, možete očekivati ​​rezultate u roku od mesec ili dva.

Međutim, određene varijable mogu uticati na to, a jedna od značajnijih je ishrana.

Trenerkinjaa ističe da je posedovanje realnog i održivog plana ključ zdrave promene, a praćenje očiglednih transformacija na telu može vam biti dodatna motivacija.

Još jedna stvar koju ističe kao značajnu jeste pronalazak treninga u kojem ćete uživati, a uz pregršt opcija koje teretane nude odabir onoga što vam se sviđa ili je bar podnošljivo doneće vam najveću korist, Klix.ba.

***

Bonus video: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram