Kačamak dijeta – lak način da skinete kilograme

Fitnes i ishrana 02. jan 202113:52 > 17. maj 2021 11:51
kačamak dijeta
Kačamak dijeta; Foto: etabeta1 / Alamy / Alamy / Profimedia

Kačamak dijeta je sudeći po Gugl pretragama novi hit među Srbima, a jasno je i zašto - drži se samo četiri dana, jeftina je i nije rigorozna, a čisti organizam i skida do kilogram na dan.

Kačamak je zdravo jelo koje deluje stimulativno na varenje hrane, odlično čisti creva, ubrzava metabolizam, a paralelno organizam snabdeva dugotrajnom energijom. Zato je u osnovi dijete uz pomoć koje se navodno gubi do četiri kilograma za četiri dana.

Pročitajte još:

Pritom nema gladovanja niti kupovine skupih sastojaka, kačamak se jede za svaki obrok uz određene dodatke.

Jelovnik za kačamak dijetu našli smo na sajtu Priroda leči sve, uz napomenu da je navedena količina maksimalna mera koju možete da unosite tokom dana, a vi možete i da smanjite obroke, prema svojim potrebama.

Takođe, vodite računa o tome da unosite dosta tečnosti, a poželjno je da svakoga dana popijete i 2-3 šolje zelenog čaja bez šecera.

1. dan

Napravite kacamak od 400 g palente i 2 litra vode. Podelite ga u 3 ili 4 obroka, pa za doručak tome dodajte 5 šljiva, za ručak 1 krastavac, a popodne i za večeru po 1 paradajz.

2. dan

Napravite kačamak od 400 g palente i 2 litra vode. Podelite ga u 3 ili 4 obroka, pa za doručak tome dodajte 1 jabuku, za ručak 200 g svežeg kupusa, popodne 300 g zelene salate, a za večeru 2 narendane šargarepe sa malo limunovog soka.

3. Dan

Ponovite meni iz prvog dana.

4. dan

Ponovite meni iz drugog dana.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram