Japanska hit dijeta: Jedeš sve, ali banane na poseban način i to topi kilograme

Banana
Foto: Brigitte Sporrer / ImageSource / Profimedia

Skinite kilograme bez gladovanja.

Banana dijetu osmislila je japanska farmaceutkinja Sumiko i njen suprug Hitoši Vatanabea koji je uz ovu dijetu uspeo da izgubi 18 kilograma u veoma kratkom roku.

Osnovna ideja banana dijete jeste redovan doručak koji se sastoji od banane i mlake vode. Ova dva sastojka mogu značajno doprineti skidanju kilograma, bez obzira šta jedete kasnije tokom dana i večeri, a prvi rezultati dijete se vide već nakon nedelju dana.

Za banane je poznato da ubrzavaju metabolizam i pospešuju varenje jer poboljšavaju rad creva. Bogate su skrobom koji stvara osećaj sitosti, blokira delimično apsorbovanje ugljenih hidrata i dugo se vari.

Banana za doručak

Možete pojesti više od jedne banane ujutro, ali nemojte se prejesti. Jedite samo sirove banane, koje nisu smrznute. Možete ih zameniti i nekim drugim voćem, ali se ne preporučuje svakodnevno. Ako ste gladni 15 ili 30 minuta nakon što ste pojeli bananu, možete pojesti nešto drugo, ali lagano.

Normalno jedite za ručak i večeru

Večera bi trebalo da bude do 18 sati. Dijeta se ne ograničava na određene namirnice koje bi trebalo da konzumirate za ručak ili večeru, ali savet je da jedete što manje prinča i izbegavajte prženu hranu. Takođe, slatko se ne preporučuje nakon oborka.

Sve obroke bi trebalo da jedete dok ne osetite sitost, tako da ne dođe do prejedanja. Takođe, obroci se unose u malim zalogajima.

U principu, na ovoj dijeti možete da jedete sve, a potrebno je da se pridržavate samo jednog pravila – banana i mlaka voda za doručak. Naravno, ne treba da se prejedate i jedete u velikim količinama.

Jedino piće koje smete da pijete uz većinu obroka je voda i ona bi trebalo da bude sobne temperature. Pri njenom unosu, vodite računa da je pijete u malim gutljajima.

Između obroka dozvoljeno je piti nekalorična pića poput nezaslađenog čaja, kafe ili dijetetskih pića, ali i što više vode.

Ne preporučuje se često konzumiranje mleka, alkoholna pića treba izbegavati, a za užinu se preporučuje voće.

Pripazite da vam od poslednjeg obroka do odlaska u krevet prođu bar četiri sata.

Naravno, ova dijeta će biti delotvornija ukoliko redovno vežbate, a drži se sedam ili 14 dana, u zavisnosti koliko želite da smršate.

***

BONUS VIDEO: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram