Ishrana koja će promeniti svet

Fitnes i ishrana 20. nov 202308:00 > 06. feb 2024 08:00
Roditeljstvo
Foto: Shutterstock

Neki roditelji se pitaju da li odlukama koje donose danas mogu oblikovati budućnost planete, pogotovo onima koje se tiču ishrane njihovih mališana. I odgovor je - da, upravo to mogu.

Roditelji koji pozitivno utiču na budućnost narednih generacija imaju nešto zajedničko – podržavaju kompanije sa B Corp sertifikatom i njihove proizvode. Odlukom da kupe proizvod kompanije sa B Corp sertifikatom umesto bilo koje druge, ovi roditelji podržavaju kompanije koje koriste svoje poslovanje da čine dobro i doprinose boljoj sutrašnjici. Hajde da saznamo malo više o tome.

Šta je B Corp Sertifikat i šta to znači za roditelje?

Kompanije sa B Corp sertifikatom su one koje ispunjavaju najviše standarde društvenih i ekoloških performansi, odgovornosti i transparentnosti. To su kompanije koje veruju u ravnotežu između svrhe i profita, pozitivno utičući na ljude i planetu. Dakle, roditelji koji biraju B Corp brendove hrane znaju da ishrana ide dalje od samih hranljivih sastojaka. Ovi brendovi se posvećuju stvaranju hrane za vašu decu koja ne samo da brine o njihovim malim telima, već i o planeti. Zato što su posvećeni održivim praksama, etičkoj i odgovornoj proizvodnji, B Corp brendovi hrane postavljaju novi standard za osvešćeno roditeljstvo.

Koje su prednosti biranja B Corp sertifikovanog brenda?

01 Ekološka odgovornost: Biranje B Corp hrane za bebe znači podržavanje brendova koji smanjuju svoj ekološki otisak. Od održivih izvora sastojaka do upotrebe ekoloških ambalaža, ovi brendovi aktivno rade na očuvanju planete za buduće generacije.

02 Etičke nabavke: B Corp brendovi se obavezuju da etički nabavljaju sastojke i podržavaju lokalne zajednice. Biranjem ovih brendova, roditelji indirektno doprinose fer radnim praksama.

03 Transparentnost: B Corp brendovi veruju u transparentnost. Pružaju jasne informacije o svojim sastojcima, procesima proizvodnje i uticaju koji ostvaruju na okolinu. To omogućava roditeljima da donesu informisane odluke za svoju decu.

Da li postoje B Corp sertifikovani brendovi hrane za bebe u Srbiji?

Odgovor je da! Nutricia ponosno nosi B corp sertifikat, i online i u prodavnicama možete pronaći njene brendove hrane za bebe: Aptamil, Bebelac i Milupa. Svi ovi brendovi imaju za prioritet zdravlje dece, istovremeno primenjujući održive prakse koje koriste i životnoj sredini. Sa B Corp oznakom na njihovim proizvodima, možete biti sigurni da preduzimaju proaktivne korake kako bi obezbedili svetliju i zeleniju budućnost za buduće generacije i da su odgovorne, održive i etičke kompanije.