Dosadilo vam je pileće belo i zdrava jela bez ukusa? Ovaj recept je savršen za vas

Foto: Shutterstock

Ukoliko se trudite da jedete uravnoteženo, velika je šansa da ćete upasti u zamku monotonije. Međutim, to što je neki obrok zdrav, ne znači da mora da bude bezukusan. Najbolji dokaz za to je ovaj azijski "stir fry", odnosno piletina s brokolijem iz tiganja.

Karabatak je najukusniji i najsočniji deo pileta, a kad se spoji s dobrom marinadom ili umakom, pretvara se u pravi kulinarski spektakl.

Najbolja stvar u vezi sa azijskim receptom za stir fry piletinu s brokolijem je to što se sprema lako i brzo, a na tanjiru ćete dobiti malu bombu hranljivosti i ukusa.

Azijska piletina s brokolijem – sastojci:

450 g pilećeg karabatka bez kosti

400 g brokolija

125 ml pilećeg bujona

80 ml soja sosa sa smanjenim udelom soli

3 kašike meda

3 čena belog luka

2 kašike kukuruznog skroba

2 kašičice tostiranog susama

1 kašika naseckanog svežeg đumbira

biljno ulje

susam semenke sezamove sjemenke za posluživanje

Azijska piletina s brokolijem – priprema:

Foto: Shutterstock

U manjoj posudi pomešajte pileći bujon, soja sos, naseckani beli luk, med, kukuruzni skrob, tostirano susamovo ulje i narendani đumbir. Mešajte dok se sastojci ne povežu, a kukuruzni skrob ne rastopi.

U voku na visokoj temperaturi zagejte malo biljnog ulja, pa na njemu propržite meso narezano na kocke veličine oko dva centimetra. Pržite meso s obe strane dok se termički ne obradi do kraja i ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko 7 do 10 minuta. Uklonite meso iz voka i stavite sa strane.

U isti vok ubacite brokoli i zaijte pripremljenim umakom. Poklopite vok i pustite da se povrće kuva u ovom sosu oko dva do tri minuta.

Otklopite vok. Vratite piletinu u vok i sve zajedno pomešajte.

Kuvajte sve zajedno još jedan do dva minuta, pa poslužite s kuvanim pirinčom i tostiranim semenkama susama. Prijatno!

Recept preuzet sa sajta Pun kufer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram