Ravan stomak Adrijana Lima duguje smutiju od 3 sastojka

Adrijana Lima
Adrijana Lima; Foto: Profimedia.rs

Supermodel Adrijana Lima jutro voli da započne jednostavnim smutijem od tri sastojka, koji se priprema za dva minuta i donosi dovoljno hidratacije, vitamina i hranljivih materija za savršeno izbalansiran start dana.

Brazilska lepotica, koja je do 2018. godine bila zaštitino lice Victoria’s Secreta, ne voli jak i težak doručak, već radije bira laganu hranu, posle koje se oseća energično, a ne tromo. Jedan takav obrok je smuti, koji pravi od jednostavnih sastojaka.

„Moj omiljeni jutarnji smuti je veoma jednostavna mešavina na bazi vode, avokada i meda. U onim danima kada želim nešto malo jače, umesto vode stavim mleko ili jogurt, kako bih jutro započela na pravi način“; rekla je Lima za „Vogue“. Ona je podelila i svoj recept.

Sastojci:

1 šolja vode

1/2 avokada

Med (po ukusu)

Stavite vodu u blender. Prepolovite avokado, izvadite košticu i kašikom izvadite „meso“ i stavite ga u blender. Dodajte kašičicu meda (Lima koristi organski) i sve dobro izblendajte, dok ne postane kremasto. Za jači smuti, umesto vode dodajte šolju mleka i 1/2 šolje običnog ili grčkog jogurta.

Smuti se pije odmah nakon pravljenja i, idelano bi bilo, na prazan stomak, nakon buđenja. Avokado ima zdrave masnoće i daje kremastu teksturu koja će vas zasititi, med daje lep, sladak ukus, a ako dodate grčki jogur, obezbedili ste sebi i zdravu dozu proteina.