Dijetetičarka otkriva kako treba da izgleda dečji ručak i šta ne sme da sadrži

Foto:Screenshot/Instargam/jaimerose_nutrition

Sendviči mogu, supice ne.

Džejmi Rouz Čembers, iz Sidneja, svakodnevno deli slike hrane koju sprema za svoju decu na Instagramu i kaže da nije važno ako obrok izgleda pomalo „isto“ svaki put, jer je ručak samo jedan obrok u danu pa samim tim doručak i večera mogu biti raznovrsniji.

Kada je u pitanju ručak za njeno dvoje dece, Džejmi favorizuje pristup u kom uključuje niz različitih namirnica koje su razdvojene u različite delove kutije.

Ovakva podela je idealna za decu jer tipično u tom uzrastu oni žele da vide različite elemente svog obroka pojedinačno.

Za osnovce, Džejmi preporučuje da im se daje hrana koja im je „poznata“.

Kutija koju ona sprema svojoj deci obično sadrži paradajz, krastavac, jagode, sendviče, zobene pločice.

Ona takođe preporučuje da hranu kao što su jagode i grožđe uvek delite na četvrtine ako su vaša deca mala kako biste sprečili rizik od gušenja.

Kada je reč o tome šta treba, a šta ne treba da stavljate u kutiju za ručak, Džejmi je rekla da je najvažnije da znate šta je ono što deca najviše vole.

Ona svaki put stavlja sendviče – šunka i sir na hlebu od celog zrna, a sendviči sa džemom su omiljeni kod njene dece.

Džejmi pokušava da se kloni belog hleba što je više moguće.

Takođe voli da uključi hranu koja će dobro poslužiti kao užina, poput jogurta, voća i povrća.

Namirnice koje treba izbegavatI koliko god je to moguće, su orašasti plodovi zbog alergija i sve što je tečno neće dobro proći, prenosi Dailymail.

***

Bonus video: Mafini sa komadićima čokolade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram