Ćoravi gulaš: Sirotinjsko jelo posle kojeg ćete omazati tanjir

Foto: Shutterstock

Ćoravi gulaš je gulaš bez mesa, sirotinjsko jelo bogato ukusima.

Ako ne jedete meso ili ga trenutno nemate u frižideru, ne morate se odreći gulaša. Imamo recept za ćoravi gulaš.

Gospođa Mira iz Velike Gorice otkrila je za Pun kufer recept za ćoravi gulaš – odnosno za gulaš od krompira koji je savršeno rešenje kada biste pojeli nešto fino na kašiku, a kod kuće nemate mesa.

Sastojci

750 g krompira

1-2 paprike

1 veća glavica crnog luka

1 čen češnjaka

3–4 kašike ulja

malo sirćeta

so i biber po želji

1–2 kaišike slatke mlevene paprike

½ vezice naseckanog peršuna

1 lovorov list

1 dl kisele pavlake

1 l goveđeg bujona

malo mlevenog kumina i usitnjenog majorana

Priprema

U većem loncu zagrejte ulje, pa na njemu prepržite beli i crni luk narezane na komadiće.

Dodajte im mlevenu papriku, pa sve zajedno zalijte sirćetoom i goveđim bujonom koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu supu.

Ako ne jedete ništa životinjskog porekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni bujon koji će jelu dati nežniji ukus.

Kada bujon proključa, u njega dodajte očišćeni krompir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, biberom, kuminom, majoranom, peršunom i lovorovim listom.

Gulaš kuvajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuva do kraja.

Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte glatko izmešanu kiselu pavlaku.

Gulaš od krompira poslužite s dodatnim kiselom pavlakom i naseckanim peršunom.

Prijatno.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram