Recept za čizkejk s džin-tonikom bez pečenja

Čizkejk, kolač, džin, tonik
Foto: Shutterstock

Odličan recept za proslave ili običan dan kada biste pojeli desert koji se lako priprema:

(Izvor: Zadovoljna.hr) 

Sastojci:

200 g čajnih kolutića
100 g maslaca
500 g krem sira
25 g šećera u prahu
50 ml džina
1 kašičica isceđenog soka od limete (ili limuna)
kora 1 limete (ili limuna)
100 g bele čokolade
300 ml šlaga

Priprema:

1. Smrviti čajne kolutiće u mikseru ili valjkom za razvijanje testa dok ne dobijete prah.

2. Pomešajte mrvice od keksa sa rastopljenim maslacem. Smesu utisnite u kalup za torte prečnika 20 centimetara i stavite u frižider da se stegne.

3. U velikoj posudi pomešajte krem sir, šećer, džin, sok isceđene limete i njenu izrendanu koru dok ne dobijete glatku smesu.

4. Rastopite belu čokoladu na pari i pustite da se malo ohladi (oko 2 minute) pre nego što je pomešate sa smesom od sira.

5. U posebnoj posudi umutiti šlag i nežno ga umešajte u smesu od sira i bele čokolade.

6. Prelijte smesu preko keksa i vratite u frižider da se hladi barem šest sati, a idealno bi bilo preko noći.

7. Poslužite uz omiljeni koktel. Dobar apetit!