Za najbolji ukus!
Kuvarica Mel Alafaci iz Brizbejna podelila je svojih sedam saveta za spremanje mlevenog mesa, koji su nam pokazali da ga sve vreme kuvamo pogrešno.
Prvo stavite mleveno meso u tiganj, bez ulja. Tiganj bi trebalo da bude zagrejan, tako da mleveno meso cvrči kada ga spustite.
Ne mešajte mleveno meso odmah. Trebalo bi da postane braon pre nego što počnete s mešanjem – i da zamiriše na roštilj. Za razbijanje grudvi mlevenog mesa treba koristiti plastičnu spatulu, ne drvenu varjaču.
Ako tako ispečete meso, nećete morati da koristite razne sosove da bi bilo ukusno. Ali, budite kreativni i probajte razne začine.
Kuvarica je takođe podelila svoj recept za najbolji bolonjeze sos za šest do osam ljudi. Biće vam potrebni mleveno meso, crni luk, beli luk, origano ili majčina dušica, šargarepa, stabljika celera, muskatni oraščić, maslinovo ulje, goveđi temeljac u prahu, seckani paradajz i pasata.
Počnite tako što ćete zagrejati tiganj, a zatim dodajte mleveno meso i ne mešajte dok ne porumeni.
„Znam da ste zabrinuti da ne zagori, ali pustite da mleveno meso porumeni“, savetuje Mel.
Zatim lagano promešajte spatulom, pa dodajte iseckan crni i beli luk.
„Trebalo bi da ima dovoljno ulja iz mlevenog mesa. Ako ne, dodajte maslinovo ulje“, dodaje Mel.
Onda dodajte začinsko bilje, muskatni oraščić, temeljac u prahu, narendanu šargarepu i promešajte.
Na kraju dodajte seckani paradajz, povrće i pasatu i praktično ste gotovi. Smanjite vatru i pustite da se sve krčka, a zatim proverite ukus i sos je spreman za posluživanje.
***
BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade
Pratite nas i na društvenim mrežama: