Sve vreme pogrešno cedite testeninu, ovo je pravi način

Foto: TikTok/carolina.mccauley

Ova žena je svima "otvorila oči".

Testenina se lako priprema i često jede, ali mnogi nisu znali kako se pravilno cedi.

Najčešća metoda je prosipanje vode iz lonca u cediljku u sudoperu i posluživanje s odabranim sosom, ali sada su korisnici društvenih mreža otkrili potpuno novi način koji je mnoge oduševio.

Karolina Meklej je podelila na svom TikTok profilu video s naslovom: „Kako iscediti testeninu bez opekotina ili nereda“.

U videu Karolina upoređuje uobičajenu tehniku sa svojom metodom ceđenja i objašnjava da bismo, iako većina ljudi testo iz lonca baca direktno u cediljku u sudoperu, zapravo trebalo cediljku da stavimo na testo i istovremeno okrenemo obe posude kako bi voda iscurila, a testo ostalo.

@carolina.mccauley How to drain pasta without burns or mess 🍝✅ #kitchenhacks #homehacks #homehackswithcarolina ♬ Se Acabo (feat. Method Man) (Remix) - The Beatnuts

„Držite cediljku na vrhu, i izlijte vodu u sudoperu – cedi testeninu bez nereda”, objasnila je u videu i dodala da je ovaj jednostavan način ceđenja testenine ne samo delotvorniji, već i sigurniji.

Mnogi TikTok korisnici brzo su komentarisali kako im je autorka videa „otvorila oči“, a neki su napisala da njen savet jedva čekaju da isprobaju.

***

BONUS VIDEO: Aerozagađenje i kako se zaštititi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram