Ovaj recept za proju je jednostavan i pouzdan, uvek uspeva i može se poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog uz razna jela.
Projara, nekada popularna kao zamena za hleb, pravi se od osnovnih sastojaka koje su većina domaćica imale u kuhinji. Kroz vreme, dodaci poput jogurta, povrća, šunke i sira obogatili su recept, stvarajući jedno od omiljenih srpskih peciva.
Sastojci:
3 jaja
100 ml jogurta
100 ml ulja
200 grama sira
12 kašika kukuruznog brašna
Prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja, dodajte sir, ulje, jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so.
Dobro izmešajte sve sastojke.
Sipajte smesu u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
Pecite na 220 stepeni Celzijusa 30-40 minuta.
Poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog, piše 24 sedam.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: