Bakina projara: Najmekša i najukusnija – prosto nećete moći da se odvojite od nje

Foto: Shutterstock

Ovaj recept za proju je jednostavan i pouzdan, uvek uspeva i može se poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog uz razna jela.

Projara, nekada popularna kao zamena za hleb, pravi se od osnovnih sastojaka koje su većina domaćica imale u kuhinji. Kroz vreme, dodaci poput jogurta, povrća, šunke i sira obogatili su recept, stvarajući jedno od omiljenih srpskih peciva.

Sastojci:

3 jaja

100 ml jogurta
100 ml ulja
200 grama sira
12 kašika kukuruznog brašna

Prstohvat soli
1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jaja, dodajte sir, ulje, jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so.

Dobro izmešajte sve sastojke.

Sipajte smesu u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Pecite na 220 stepeni Celzijusa 30-40 minuta.

Poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog, piše 24 sedam.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram