5 ključnih saveta za carsko pečenje sa najhrskavijom koricom

pečenje
Foto:Shutterstock

Prste da poližeš.

Priprema carskog mesa u azijskim zemljama dovedeno je do savršenstva. Ovaj sočno pečen komad svinjetine s hrskavom koricom na Tajlandu se zove Thit Heo Quay i garantuje neponovljivo gastronomsko iskustvo.

Ako biste da njime obradujete ukućane, evo na šta treba da obratite pažnju.

1. Da biste dobili hrskavu koricu na pečenom carskom mesu od otprilike jednog kilograma, potrebno je izbockati kožu carskog mesa viljuškom ili nožem, a u kožu utrljati dve do tri kašičice soli.

Mesni deo takođe možete zarezati, pa u njega dobro natrljati suvu marinadu po želji. U azijske marinade obično se stavljaju jednake mere soli, šećera, kineskih začina i nešto bibera, ali vi možete eksperimentisati s bilo kojim sušenim začinima koji vam odgovaraju.

2. Tako pripremljeno meso ostavite da odmara u frižideru nekoliko sati dok koža na nabubri i meso ne upije začine.

3. Preko nabubrene kože istrljajte smesu napravljenu od jedne kašičice sirćeta i dve kašike soli, piše Pun kufer.

4. Pripremljeno meso stavite na rešetku koju ste smestili preko pleha za pečenje u kom je malo vode. Kožu carskog mesa stavite prema gore da bi bila hrskava.

5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo uz salatu po želji.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram