5 fenomenalnih recepata koji se spremaju u aparatu za vafl – a nisu vafl

Fantastična slatka i slana čuda u prepoznatljivom obliku galeta.

U aparatu za vafl možete napraviti bukvalno šta god vam padne na pamet: čokoladne galete ili tzv. braunije koje ćete servirati sa kuglom sladoleda od vanile, razne poslastice od lisnatog ili običnog testa, sva moguća jela od jaja kao što su omlet i kajgana sa povrćem ili jednostavno u njemu ispržiti jaja… A možete i da ispečete galete kao koru za neku vašu omiljenu tortu, piše foodnetwork.com.

Evo 5 sjajnih ideja:

Čokoladni brauni sa kuglom sladoleda

Foto: Shutterstock

Sastojci:

150 g čokolade

50 g putera

100 g šećera

50 g kakao praha

2 jaja

50 g brašna tip 500

Priprema:

Otopite puter (ali da me bude vreo) i dodajte mu šećer.

Dodajte jaja i ručnom mutilicom lupajte dok vas ne zaboli ruka. Pritom dodajte čokoladu (otopljenu i prohlađenu). Sjedinite sastojke, pa dodaje vanila ekstrakt.

Prosejte brašno i kakao i dodate u smesu.

Promešajte lagano i dodajte seckanu čokoladu.

Nauljite aparat, pa sipajte kutlaču kao kad pravite obične vafle. Pecite pet minuta i vadite.

Servirajte uz kuglu sladoleda od vanile.

Rolnice sa cimetom

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

malo smeđeg šećera

malo cimeta

Priprema:

Izvadite testo iz zamrszivača i pustite ga da se otopi.

Razvucite testo na pobrašnjenoj podlozi i pospite šećerom i cimetom te urolajte.

Isecite rolnu na komade od po nekoliko centimetara, malo deblje jer će iči uaparat za vafle.

Nauljite aparat i ubacite rolnice. Pecite ih 2-3 minuta ako hoćete da budu malo hrskave ili duže ako volite reš.

Ispresovani kroketi od krompira

Foto: Shutterstock

Sastojci:

2-3 krompira

so

Priprema:

Oljuštite krompir i kuvajte ga 20 minuta u posoljenoj vodi.

Sklonite s vatre i dobro ga ocedite.

Nauljite aparat za vafle i poređajte kockice krompirića, pa zatvorite.

Krompiri će se spojiti i dobićete jednu veliku krompir faflu. Izvadite i služite s kečapom.

Kesadilja sa sirom

Foto:shutterstock

Sastojci:

2 tortilje

50 rendanog kačkavalja

50 g mocarele

Priprema:

Kesadilja je meksički specijaliteta – punjena tortilja preklopljena napola. Najčešće se puni sirom, povrćem, mahunarkama, ali može čime god želite.

Nauljite aparat za vafle.

Stavite prvu tortilju, rasporedite po njoj sir, pa preklopite drugom tortiljom.

Pecite 3-4 minuta i gotovo.

Služite u gvakamoli, salsu, svež avokado – po želji.

Omlet sa povrćem za doručak

Foto:shutterstock

Sastojci:

2 jajeta

povrće po želji

so

biber

začini po ukusu

Priprema:

Umutite jaja, dodajte im željene sastojke, posolite, začinite i sipajte u apart.

Pecite 3-4 minuta i servirajte uz rukolu, čeri, uz šta vam je volja.

Pržena jaja

Foto:shutterstock

Sastojci:

4 jajeta

so

začini

ulje

Priprema:

U aparatu za galete možete jednostavno da ispržite jaja na srce.

Nauljite aparat, sačelkate da se ulje ugreje, razbijte četiri jajeta, kad se jaja malo zapeku, posolite, začinite i preklopite aparat…

Kad ih izvadite, bićete oduševljeni.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram