Zid od stakla i u njemu biljke: Moderan beogradski stan koji je čista desetka

Foto:Shutterstock

Zid od stakla i u njemu biljke.

Kombinovanje pastelnih boja i zlatnih detalja, lučnih ogledala i staklenih pregrada neodoljivi su detalji u ovom enterijeru dupleksa, stana na dva nivoa, na Vračaru, koji će vas u potpunosti šarmirati.

Dupleks, stan na dva nivoa na Vračaru, funkcionalno je i vizuelno savršeno ukomponovan prostor za udoban život jedne porodice, a iza enterijera stoje „Pujo Architects and Designers“.

U donjem nivou stana smeštene su, kao centralno mesto okupljanja, dnevna soba i trpezarija otvorenog plana na koje se sa bočnih strana nadovezuju skriveni prostori dečijih soba.

Dizajnom otvora prema dečijim sobama i integrisanjem vrata u površine zidova, naglašena je privatnost dečijih soba, i istovremeno omogućena fluidnost sagledavanja čitave dnevne zone.

U dnevnoj zoni dominiraju bele površine, dok je vizuelni centar mermerni korpus sa integrisanim prostorom za televizor, ispod kog se nalazi kamin i prostor za odlaganje zlatne boje.

Klasični detalji na plafonu, zidovima i vratima daju prostoru karakter salonskog stana.

Terasa se nadovezuje na dnevnu sobu u punoj širini, čime je i ona postala deo dnevne zone.

Postavljanjem kliznih vrata između dnevne sobe i terase, omogućeno je prožimanje ova dva prostora, odnosno njihovo razdvajanje, u skladu sa potrebama korisnika.

Gornji nivo, nastao adaptacijom tavanskog prostora, upotrebljen je za jedinstven prostor glavne spavaće sobe koji sadrži i radni prostor, garderober i kupatilo.

Razdvajanje spavaće sobe i kupatila dizajnirano je postavljanjem staklene pregrade ispunjene biljkama, što prostoru daje posebnu atraktivnost.

Biljke u ovom domu su potpuno integrisane u arhitekturu prostora.

Kombinovanjem plavih i roze tonova sa dominantnim belim površinama i posebno dizajniranim elementima za odlaganje, kao i uvođenjem zlatnih akcenata i nezaobilaznih lukova u detaljima, postignut je luksuzni karakter prostora dupleksa, prenosi kucastil.

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram