Zašto četkice za zube imaju dlačice različite boje

Četkica
Foto: Andor Bujdoso / Alamy / Alamy / Profimedia

Jeste li se ikada zapitali zašto su dlačice na četkici za zube različite boje? Očigledno, postoji važan razlog iza dizajna kojeg mnogi ljudi nisu svesni. Tik Tokerka Džes, koja radi kao učiteljica u Kanadi, na pomenutoj društvenoj mreži oduševila je ljude pričom o dlačicama na četkici za zube.

Najmanja boja, obično pri vrhu, treba da pokaže koliko paste za zube treba koristiti. „Zapravo, ne biste trebali stavljati pastu za zube duž cele četkice“, rekla je Džes, pokazavši tamnoplavi deo svoje četkice za zube, prenosi net.hr.

Treba staviti pastu za zube u količini veličine graška. Dodala je da dečije četkice za zube imaju sličnu osobinu, ali bi se boja mogla nalaziti u sredini, a ne na vrhu četkice. „Evo četkice za zube za decu, možete videti da plava u sredini pokazuje koliko tačno paste za zube treba staviti“, kaže Džes u svom Tik Tok videu.

„Moj život je laž“, „Oduševljen sam, danas sam saznao za taj trik“, bili su neki od komentara. Doktor Jye-teh Gao rekao je da je količina paste za zube prikazana u reklamama preterana i da je deci u doba od tri i manje godina potreban samo malo paste za zube. Objasnio je da korišćenje prekomerne količine paste za zube može prouzrokovati promenu boje na zubima.

@jmac8781 stop wasting toothpaste#lifehack#todayyearsold#thingsyoudidntknow#didyouknow#toothbrushhack#hacks#lifelesson#over30#over40#over50#over60#over70 ♬ Taste It - Ikson

Bonus Video: Zdravo sunčanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram