Vojvođanska kuća bivše žene Jovana Memedovića je pravi odmor za telo i dušu, a najlepši kutak je napravila od konjske zaprege

Foto: Instagram/mirjana_memedovic

Mirjana Memedović, bivša supruga poznatog voditelja Jovana Memedovića, vlasnica je vojvođanske kuće u selu Prigrevica pored Apatina, a delić atmosfere seoske idile pokazala je i njihova ćerka Maša Memedović.

Iako Mirjana Memedović više nije supruga voditelja Jovana Memedovića, i dalje ih spaja jedna zajednička strast – ona prema prirodi.

Bivši supružnici su svoju zajedničku ljubav prema prirodi preneli na svoju ćerku Mašu Memedović. Lepa ćerka poznatog voditelja na svom Instagramu pokazala je kako izgleda seoska kuća koja je smeštena blizu Dunava, na selu koje odiše starinskim šarmom severozapadne Bačke.

„Nismo pokosili pa je zato sad dvorište puno maslačaka“, napisala je Maša u opisu niza fotografija koje najbolje oslikavaju svu čar uživanja na selu. Na dve fotografije se vide starinski sto i stolice, dok se u pozadini nalaze i isečena drva za grejanje tokom zime.

Druge dve fotografije pokazuju kako lepa Maša uživa ležeći na travi obuvena u gumenjake.

Na Instagram profilu njene majke Mirjane može se naći više fotografija. Ona redovno sa svojim pratiocima deli slike ovog seoskog kutka okruženog čarobnim zelenilom. Na jednoj fotografiji je pokazala prelep kutak za uživanje napravljen od stranice konjskih kola, a kako je objasnila „zahvalna je komšijama što znaju da obožava starudiju pa donose“.

Kad poželi da pobegne od beogradske vreve, Mirjana ne mora da putuje daleko. U miru bačke ravnice, u ovoj kući može potpuno da uživa. Kuća je u tipičnom vojvođanskom stilu, a ona je neke detalje malo i doterala.

Tako je prozore ukrasila šerpama sa tufnama, malim bundevama i cvećem.

Među rustičnim vojvođanskim čarolijama našla se i stara preslica, pa su se ispod fotografije na Instagramu nadovezali odgovarajući komentari iz bajke o Trnovoj Ružici.

Postoji i kutak s pogledom, koji je uredila sa posebnom pažnjom.

U letnjoj sezoni mnoga vojvođanska polja ukrašavaju suncokreti. Prirodni antistres, kako kaže Mirjana, podsećajući na blagotvorna svojstva biljke prelepog cveta iz koje se dobija ulje, ne samo jestivo, već i eterično. Ima ih puno u blizini njene kuće.

Mirjana rado uživa u seoskim poslovima, te je jednom prilikom pokazala kako na merdevinama bere orahe.

– Biće orahovače – napisala je u opisu druge fotografije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram