Voajerske fotke stanova u Parizu kriju tajnu najboljih enterijera

Foto: Shutterstock

Da li i vi dok šetate zagledate u prozore bez zavesa?

Parižani najbolje miksuju staro i novo, oni su majstori te veštine. Savet broj jedan njihovih dizajnera koji se bave enterijerima je – izbegavajte da budete preterano delikatni, ženstveni ili tradicionalni – uvek uključite nekoliko oštrijih komada da biste vizuelno stvorili atraktivniji ambijent. Dobar primer je pozlaćeno ogledalo pored moderne stolice.

Ono što otkrivaju gotovo voajerske fotografije iz stanova u Parizu može da bude inspirativno ukoliko se spremate da osvežite svoj dom. Primetićete kao po pravilu drvene prozore, kvalitetne drvene podove, zidne biblioteke, odsustvo zavesa (jer svetlo je poželjno u stanu čak i ako žmirkate kad ujutru podignete roletne), neke ključne komade kvalitetnog nameštaja, dizajnerske stolice.

Stanovi u Parizu su kao ona savršeno nesavršena, neuredna punđa koju ste napokon naučili da pravite – super su i ako nisu preterano uređeni i dovedeni do perfekcije. U enterijerima vlada prirodno stanje stvari, ne previše inscenirano i stilizovano. Pa čak i kad tako jeste, ne izgleda da se neko previše trudio. Kao i sve druge stvari koje nas asociraju na Pariz – lakoća postojanja je stil življenja, i iako znamo da nije uvek tako, bar ambijent u kom boravimo treba da podredimo toj ideji.

Pogledajte kako to izgleda.

I na kraju par slika samih enterijera.

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram