Čuvena crnogorska vila na litici ima pogled iz kreveta vredan 10 miliona evra

vila crna gora
Ilustracija; Foto: Redfin / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

O vili staroj sedam vekova pišu i svetski mediji.

Pravi biser na tržištu nekretnina trenutno je jedna vila u Reževićima u Crnoj Gori. Ona je toliko magična da i svetski mediji pišu o njoj – jedna je od najtraženijih nekretnina na prestižnom portalu Mansion Global. A magična joj je i cena – 10 miliona evra.

Ova vila iz 14. veka nije bila na tržištu više od pola veka, tačnije, od Drugog svetskog rata. Usamljena kamena građevina odnedavno se koristi kao kuća za odmor, kažu iz agencije za nekretnine. Nalazi se na poluostrvu Smokvica, koje zovu i Mali Sveti Stefan.

Za sedam vekova koliko postoji bila je vlasništvu tri porodice. Nekada je služila i kao karantinska stanica za pomorce koji su se vraćali sa dugih prekookeanskih putovanja, i to zahvaljujući svojoj izolovanosti.

Poluostrvo Smokvica ime je dobilo po mnoštvu divljih smokava, a vila sa zelenim kapcima savršeno je uklopljena u okolne čemprese i borove.

Može da se koristi za stalni boravak, kao vikendica ili kao jedinstvena nekretnina za iznajmljivanje.

Smeštena je nedaleko od Svetog Stefana, jedne od najprestižnijih lokacija na Jadranu.

Vila od 2.152 kvadratna metra, koja se nalazi na nešto više od četvrtine hektara, ima četiri spavaće sobe i pet kupatila. Tu je i kuća za osoblje na ulazu na poluostrvo.

U hladu drevnih borova, vila ima i čak sedam terasa. Enterijer je uređen u stilu rustika Mediterana koji karakterišu kameni zidovi, drvene grede, kupatila od oniksa i drveni nameštaj.

Za ovo imanje kažu i da nudi privatnost i ima i dva izvora slatke pijaće vode.

U Reževićima, istorijskom selu koje datira iz istog veka kao i vila, nalazi se i pravoslavni manastir. Nalazi se četiri kilometra od Petrovca, popularne turističke destinacije koja vuče korene iz rimskih vremena. Danas je poznat po tradicionalnoj mediteranskoj i venecijanskoj arhitekturi i dve odlične peščane plaže — glavnoj gradskoj i manjoj Lučice.

Reževići inače imaju nekoliko manjih naselja i to nekada seosko područje danas je uglavnom naseljeno luksuznim vilama.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram