Uskršnja dekoracija koju možeš da praviš sa svojom decom

Zabavan Uskrs sa decom uz dekoraciju, Foto: Sebastian Rothe / Alamy / Alamy / Profimedia

Prepeličja jaja morate nabaviti jer su sama po sebi kao ukras.

Dosadile su vam dekoracije iz supermarketa, a voleli biste možda da napravite nešto nesvakidašnje što će oduševiti celu porodicu?

Tu smo za vas i našli smo nekoliko zanimljivih ‘uradi sam’ ideja za Uskršnju dekoraciju, koja je sve samo ne dosadna.

Većina nas za Uskrs ima posudu sa jajima negde izoženu na stolu. Ako ne želite da ona bude kao i svake godine sve što je potrebno je malo perja i mahovine. U ukrasni tanjir stavite podlogu od mahovine, a svoja jaja, bilo da su ofarbana ili samo šatirana kao na slici, obgrlite šarenim perjem i sve to vežite ukrasnim kanapom.

U sredinu stavite jednu sveću i centralni deo za vaš sto je spreman.

Uskršnja dekoracija, Foto: Alla Rudenko / Panthermedia / Profimedia

Ako ste ipak fan malo više kolorita, onda svoja šarena jaja uklopite sa svećama mečing ili komplementarne boje. Sve što vam je potrebno je sipmatičan ukrasni tanjir i nekoliuko tankih grančica sa lišćem koje možete uviti u male vence. Venčiće smestite ispod jaja, a ostatak grančica samo raspite po tanjiriću. Ono što je uvek dobra ideja su – prepeličja jaja, koja sama po sebi deluju kao ukras.

Uskršnje dekoracije, Foto: Kantaruk Agnieszka / BE&W / Profimedia

Ukoliko ste pak za jednostavnost za vas je idealno ‘kućno gnezdo’. U dobru kristalnu posudu, koju sigurno svi imamo negde u kući od naše bake, napravite malo gnezdo od suve mahovine ili sitnih grančica – te stavite uskršnja jaja. Sa malo truda imaćete nesvakidašnju dekoraciju.

Uskršnja dekoracija, Foto: Kantaruk Agnieszka / BE&W / Profimedia

Grane su ipak ove godine najveći hit – što u vazi, što kao dekoracija sa jajima.

Sve što treba da uradite je da uberete neku lepu granu koja će poslužiti kao ‘uskršnja jelka’. Stavite granu u veliku vazu, ali dobro je fiksirajte da ne bi slučajno prevagnula, te je dobro i da vaza ima teško dno. Jaja ukrasite po želji, bilo da ćete ih umočiti u šljokice, vezati na njih mašnice ili icrtati, to je po vašem ukusu. Zalepite kanap od kog ćete napraviti omču i obesiti ih o granu i voila!

Foto: Shutterstock

Takođe, ako imnate klince koji žele da učestvuju u ukrašavanju, možete napraviti mali zajednički projekat. Kupite nekoliko šarenih papire i pustite mašti na volju!

Malo lepka, crtanja, možda po koja kupovna mašnica, cvetić ili stiker, i vaša ukrasna jaja su spremna. Napravite takođe malu omču kako biste ih okačili o granu i imate inovativnu dekoraciju koju možete sačuvati i kao predivnu uspomenu na kvalitetno provedeno vreme sa svojim detetom. Na poleđini jajeta možete napisati i porukice, te ih za porodičnim ručkom zajedno čitati jedni drugima.

Foto: Shutterstock

***

Bonus video: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram