U najtanjem neboderu na svetu stanovi koštaju papreno

najtanji neboder
Foto: Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Visok je 435 metara, a širok samo 18 metara.

Stanovi se prostiru na 360 do 660 kvadratnih metara, a koštaju u proseku od sedam do 66 miliona američkih dolara.

Zgrada Steinway na adresi 111 West 57th Street u Njujorku proglašena je najtanjim neboderom na svetu. Reč je o impresivnom arhitektonskom dostignuću od betona i stakla koje se izdiže na 435 metara na Menhetnu, a koje je široko tek 18 metara.

Ovaj stambeni neboder dizajnirala je kompanija SHoP Architects, a ima 84 spratova. U podnožju je sačuvana Stejnvejeva zgrada – Steinway Hall koja se izvorno nalazila na ovoj adresi, a koja je obuhvatala izložbeni prostor za nadaleko poznate klavire, prodavnicu, koncertni prostor i poslovne kancelarije.

Unutar najtanjeg nebodera na svetu nalazi se 46 luksuznih stanova, a unutar dvorane Steinway još njih 14. Stanovi se prostiru na 360 do 660 kvadratnih metara, a koštaju u proseku od sedam do 66 miliona američkih dolara, piše Pun kufer.

To nije ništa čudno za lokaciju na kojoj se nalazi. Neboder Steinway, naime, smešten je u takozvani Billionairs Row (red milijardera) – područje luksuznih zgrada oko Central Parka u kojem žive neki od najbogatijih ljudi sveta.

Neboder Steinway je i jedan od najviših nebodera na zapadnoj hemisferi, iza One World Trade Centera koji je visok 541 metara i Central Park Towera koji se izdiže na 472 metra.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram