U Istri se nalazi najlepša kuća za odmor koju smo videli ove godine

Foto: Brigitte Sporrer / Carte Blanche / Profimedia, marcus wilson-smith / Alamy / Profimedia

Pogledajte spavaću sobu!

Ušuškan među pitoreskne istarske brežuljke, vinograde i maslinjake, Grožnjan je sa svojim kamenim uličicama, živopisnim fasadama i umetničkim duhom koji izbija iz svake njegove pore ubedljivo jedan on najšarmantnijih gradića. Često ga zovu gradom umetnika, a već pri jednom pogledu na njega potpuno je jasno zašto.

Grožnjan je zaista očaravajuće mjesto kao stvoreno za sve one koji traže spoj kulture, umetnosti i prirodnih lepota, a baš kao što je sam grad užitak za sva čula, isto važi i za predivnu kuću smeštenu u njegovom samom srcu. Autohtona istarska kuća u potpunosti je obnovljena, prilikom čega je pažnja posvećena i najsitnijim detaljima.

Kuća od 65 kvadrata podeljena je na dve etaže, s kuhinjom i trpezarijom, dnevnim boravkom i kupatilom u prizemlju i spavaćom sobom s pripadajućim kupatilom na spratu, a uprkos skromnim dimenzijama, svaki njen kutak uređen je za opuštanje i uživanje.

Ubedljivo najposebniji deo je prvi sprat gde se u spavaćoj sobi smestila dizajnerska kada s prelepim kristalnim lusterom iznad nje, tik do kamina i fotelje za odmor uz koju se nalazi gramofon.

Predivan kutak je i onaj ispred same kuće, na ulici, ukrašen pomno biranim mediteranskim biljkama, i kao stvoren za uživanje u čaši vina uz sveće, posle večere, dok muzika lebdi okolnim ulicama, piše 24sata.hr.

***

Bonus video: Transformacija stana u centru Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram