Tuš kada kao praktična opcija u kupatilu

Foto: Shutterstock

Jurnjava sa vremenom i ubrzani ritam života menjaju neke osnovne navike, ne ostavljaju prostora za rasterećenost i opuštanje, čak i u trenucima koji su nekada bili upravo za to rezervisani, poput čitanja pre spavanja, gledanja filmova ili popodnevnog opuštanja u toploj kupki. Srećnici su oni koji danas mogu da se organizuju tako da imaju vreme za predugo kupanje, većina se, ipak, odlučuje za praktična rešenja poput tuširanja, koje je dovoljno da se telo osveži i održava vitalnim ukoliko se praktikuje bar dva puta, ujutru i uveče.

Jutarnjim tuširanjem se telo budi iz sna mnogo brže no šoljicom kafe, naročito ukoliko se praktikuje naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom, što je odličan vid revitalizacije organizma. Uveče nas ritual tuširanja uvodi u fazu primirja pred spavanje. Iako se navika kupanja potiskuje, mnogi se ne odriču klasične kade u kupatilu, oni se ne obaziru na trend da je tuš kada sve aktuelnije rešenje, već umesto jedne biraju obe opcije.

Instaliranje tuš kabina i paravana sa tuš kadom ili bez nje

Distributeri kupatilske sanitarije potvrdjuju da je sve veća potražnja za tuš kabinama koje u svom sastavu imaju tuš kade, mada, kupuju i samo tuš kadu za sve popularnije paravane, koji su moderna savremena rešenja za potpuno nova ili renovirana kupatila, uglavnom u domovima mladih bračnih parova koji žele apsolutnu funkcionalnost u svakom segmentu, da sve može da se održava

lako, u par koraka, od kuhinje do kupatila. Lako održavanje je važan preduslov da tuš kabine sa tuš kadom nadju mesto u novom renoviranom kupatilu, a još češća opcija je samo tuš kada ogradjena paravanom ili još jednostavnijim rešenjem u vidu tuš panela bez vrata, njegova funkcija je jednostavna pregrada prostora za tuširanje, on treba da spreči prskanje i oticanje vode van tuš kade. Oni su uglavnom rešenja za mala kupatila, mada, u poslednje vreme se nameće trend u čitavom svetu da se i u prostranim kupatilima instalira tuš kada ogradjena panelom, tako se u kupatilu dobija ogroman prostor. Vlasnici takvih kupatila kažu da se tako ruši osećaj skučenosti koja uglavnom vlada u prentrpanim kupatilima, u kojima od tuš kabine, klasične kade nema prostora da se čovek okrene.

Mala tuš kada slika i prilika funkcionalnosti, stila i uživanja

Mnogi se trude da razumeju potrebe modernog čoveka i da svoja dizajnerska rešenja prilagode tim potrebama, čini se da su dizajneri kupatilskog nameštaja korak ispred drugih, da je izazov koji pred njih donose postavljeni zadaci doveo do toga da se na tržištu trenutno nalaze rešenja u vidu malih tuš kada, mini virzija klasične kade, daleko funkcionalnija, estetski stilizovanija, što ukazuje na činjenicu da je dizajn u ovoj oblasti na visokom nivou.

Iako je manja od klasične tuš kade, njena funkcija nikako nije umanjena, apsolutno je moguća potpuna relaksacija i opuštanje, na drugoj strani je istaknuta njena praktičnost, zbog manjih dimenzija zahteva manji prostor u kupatilu, može da se instalira i u manjim kupatilima ili da u velikim ostane prostor za dodatne kupatilske elemente. Manja tuš kada u kupatilu ne znači bilo kakvo odricanje ili neželjeni osećaj da se pristaje na nešto što je manje vredno, čak suprotno, ona treba da predstavlja zadovoljstvo zato što je rezultat pametnog dizajniranja. Odabirom ove kade pruža se prilika, ne samo da se apsolutno uživa u tuširanju, već i da se rastereti budžet za kupovinu, koji je ionako prilikom renoviranja kupatila dobro opterećen, tada svaka korekcija troškova mnogo znači.

Jednostavno instaliranje

Jednostavno instaliranje je još jedan znak praktičnosti, medjutim, bez obzira koliko da deluje jednostavno, preporuka je da postavljanje, ipak, radi keramičar koji dobro poznaje svoj posao, kako bi kvalitet radova u kupatilu bio na najvišem mogućem nivou. Ugaona ili pravougaona, tuš kada, manjih ili većih dimenzija, jeste vrsta izazova za keramičara. Čini se da se one uklapaju u svako kupatilo, medjutim, treba joj naći savršeno mesto, ili pak prema kupatilskom prostoru tražiti savršenu kadu, negde više odgovaraju ugaone, prosto srastu uz neki ćošak u kupatilu i popune prostor koji bi ostao prazan i nefunkcionalan.
Mnogi kažu da su one i estetski lepše, pa je i osećaj uživanja pojačan, a za one koji sebi mogu da priušte sa hidromasažnim funkcijama nema granice u uživanju. Instaliranje je daleko jednostavnije od same mogućnosti da se priušti takav luksuz, ostaje nada da će u nekom trenutku, ipak, biti moguće.