Turisti podmićuju stanare da bi se fotkali pored ove zgrade

Dom i dizajn 13. dec 202112:35 > 14. dec 2021 14:49
Foto: Shutterstock/Veja

Ovde brutalizam upoznaje Instagram, a zbog živopisnih boja, slojevitosti i jednostavnosti brojni prolaznici imaju osećaj kao da je reč o lažnoj zgradi od kartona.

Na južnim obalama Španije, u slatkom gradu Kalpe, podignuta je 1973. zgrada koja je danas poznata kao La Muralla Roja – Crveni zid.

Stambeni kompleks inspirisan je severnoafričkim citadelama i arapsko-mediteranskom arhitekturom, pa tako ima i pripadajući unutrašnji vrt rezerviran samo za oči svojih stanara.

Pedesetak stanova unutar ove zgrade spojeno je mostovima i stepenicama, a unutar zgrade nalaze se dve prodavnice, sauna i restoran. Posmatrana iz ptičje perspektive, ova zgrada nalikuje mnoštvu krstića spojenih na jednom mestu, na različitim nivoima, piše Pun kufer.

Čini se da sama zgrada više služi za fotografisanje nego za život – ipak pruža dobru pozadinu, zar ne?

Foto: Shutterstock

Zato nije čudno što je dospela na listu najlepših zgrada Kalpea i najznačajnijih dela svog arhitekte, Rikarda Bofila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by travelformotion (@travelformotion)

Isto tako, postala je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija na istočnoj obali. Zbog sve većeg broja influensera i turista koji su hteli imati fotografiju s Crvenim zidom, stanari su počeli gubiti strpljenje i nedavno su podigli ogradu kako bi im onemogućili pristup.

Foto: Shutterstock

Ostaje nekoliko opcija: iznajmiti apartman u zgradi, podmititi stanare ili se fotkati kraj ograde i kasnije je izbrisati u fotošopu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu