Tri palete boja za kupatilo koje imaju opuštajuće dejstvo

Kupatilo
Foto: Shutterstock

Naša kupatila trebalo bi su dizajnirana tako da se u njima osećamo opušteno, udobno i raspoloženo. Ako planirate da preuredite svoje kupatilo ove godine, odabir prave palete boja može biti jako bitan.

Paleta boja kupatila je veoma važan faktor u stvaranju opuštajuće atmosfere.

Dok ljudi neizbežno imaju različite ukuse u dekoru, postoje neke boje koje su popularnije od drugih i poznate su po svom umirujućem efektu.

Pogledaj koje boje pomažu da se osećaš lagodno i opušteno, prenosi Ultra.

Bledoplavi i pastelni tonovi

Stvori kupatilo koje deluje umirujuće i opuštajuće odabirom bebi plavih ili pastelnih tonova.

Tamno plava bi možda bila u modi na Instagramu, ali održavanje tvojih boja mekim je vrhunski način da stvoriš umirujući prostor.

Ovo stvara mirnu i opuštajuću atmosferu koja je laka za oko. Zamisli šljunkovitu plažu koju ćeš koristiti kao vodič za boje i kreiraj rashlađeni ambijent tihog potoka ili mesta uz more uz ovu prirodnu paletu boja.

Duboki hrast i svetla zobeno smeđa

Oživi umorne zidove uz pomoć boje inspirisane prirodom. Od dubokih hrastovih nijansi do svetlijih zobenih smeđih, jer ove boje su među nekim od najboljih za unošenje opuštanja u tvoj prostor. Ako tražiš inspiraciju za ukrašavanje, zašto ne bi isprobala ovu paletu boja?

One će zadržati prirodan osećaj koji pastelni tonovi nude, dok stvaraju raspoloženiji, malo tamniji stil koji podseća na starije nekretnine i život na selu. Opcije tople rasvete s mesinganim svjetiljkama bile bi idealne da dodaju dašak živosti ovom udobnom stilu kupatila.

Terakota

Iako narandžasta boja može biti nezgodna za manevrisanje, ona je sjajna za stvaranje prostora koji podseća na vruće letne odmore. Zemljane terakote ili meki koralni tonovi dobro se uklapaju kao zid ili niz dodataka, kao što su peškiri, saksije za biljke i umetnička djela.

Zemljana narandžasta u kombinaciji s drugom smelom bojom kao dodatkom, nadoknađena blago prljavo belom i naglašena svetlijim srodnikom vašeg dodatka, kao što je zlato – ova kombinacija zemljanih, svetlih i neutralnih tonova može se koristiti za mnoge boje, posebno one u toplijem narandžasto-crvenom spektru.

Ne zaboravi mirise

Nakon što odabereš svoje opuštajuće boje, vreme je da dodaš završne detalje. Jedan od načina da pridodaš opuštajućem ambijentu je da se dočepaš prekrasnih mirisa. Preporučeni mirisi su: lavanda, jasmin, kamilica i menta.

#related-news_0

Bonus video: Predivni Bondi bazeni na Tihom okeanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram