Trendovi u uređenju doma za 2021.

Dom i dizajn 25. dec 202017:04 > 11. maj 2021 14:34

Ukoliko u dolazećoj godini želite da osvežite svoj životni prostor možete isprobati neki od najvećih trendova u uređenju doma za 2021. godinu.

Trendovi se stalno menjaju, zato treba birati komade koji su po našem ukusu i koji su najpraktičniji za naš dom.

Pročitajte još:

Ipak, neretko se inspiracija može pronaći u onome što je trenutno aktuelno.

Ovo su trendovi koje dizajneri enterijera predviđaju za narednu godinu.

„Bapski“ šik

 

Vreme je da ponovo pregledate nameštaj vaših baka i deka jer se antikvarni predmeti vraćaju na velika vrata među vodeće trendove. Razmislite o cvetnim tapetama, starinskim slikama, delikatnom porcelanu, heklanim prekrivačima… Na zapadu ovaj pravac u dizajnu enterijera zovu „grandmillennial“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Champagne & Chinoiserie (@champagneandchinoiserie)

Samolepljive tapete

 

Samolepljive uklonjive tapete stiču popularnost kod ljudi koji iznajmljuju stanove ili kuće. Savršene su za dramatične promene celog enterijera uz malo truda. A kada vam dosade, lako se mogu skinuti. Ako ne biste baš da celu sobu prekrivate tapetama, pokušajte da ih upotrebite iznad lajsne u kupatilima ili trpezariji, pa čak i u ormarima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JILL MALEK (@jillmalek)

Rustične, šarene keramičke pločice

 

Unesite duh Maroka u svoju kuhinju – hladni, beli ili sivi tonovi polako prestaju da budu popularni. Mesto minimalističkog dizajna kuhinje polako zauzima rustični, eklektični dizajn, koji se najbolje ispoljava u vidu pločica. Keramičke pločice možete koristiti za pokrivanje čitavih zidova ili određenih delova prostorije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ? ? ?̨ ? ? ? ? ???????? (@wnetrzakaroliny)


Zelena kuhinja

 

Svako ko želi da renovira kuhinju mogao bi da razmisli o farbanju ormara u zeleno. I svetlije i dublje nijanse ove boje će vladati  kuhinjama 2021. godine. Budući da je zelena kombinacija plave i žute boje, funkcioniše i sa hladnim paletama boja i sa toplim dizajnom kuhinje. Uparivanje zelenih ormarića sa radnim površinama od mermera može pomoći u isticanju sivih tonova na mermeru.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Studio Sigdal Ålesund og Molde (@sigdalaalesundogmolde)


Industrijski dizajn

 

Industrijski stil često uključuje elemente kao što su izloženi kameni zidovi, visoki plafoni, elementi od drveta i metala i neutralne boje. Sadrži kombinaciju modernog i tradicionalnog dizajna i dobar je za enerijere koji su zaista mesta za život, rad i zabavu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Black design ideas (@black_design_journal)

Nameštaj od ratana

 

Prirodni materijali dodaju toplinu i lakoću dekoru kuće. Nameštaj od ratana izrađen je od pletenih stabljika palme, a popularni su i drugi pleteni komadi, koji  su obično napravljeni od pletenih grančica vrbe. Oba stila su lagana i mogu se uklopiti i u zatvorenom i na otvorenom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dani (@cozytownhouse)

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram